Fostul șef al Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Slatina, comisarul șef Nicolae Cărămizaru, pensionat în 2017, ia partea șoferului căruia foștii colegi ai polițistului i-au reținut permisul, suspendându-i dreptul de a conduce pentru patru luni, pentru că ar fi condus autoturismul sub influența drogurilor, deși ulterior s-a dovedit că omul nu consumase substanțe interzise.
Oprit de polițiștii din Slatina pentru un control de rutină, șoferul cu pricina, Adrian Rariș, din București, a rămas fără permis în urmă cu cinci luni după ce, testat fiind, aparatul DrugTest a indicat valori pozitive. Ulterior, rezultatele analizelor de laborator au dovedit că bărbatul nu consumase substanțe interzise. Prin urmare, aparatul de testare a dat eroare. Cu toate acestea, omul a fost cercetat penal și nu a putut șofa vreme de patru luni, până când dovada de la laborator i-a scos la iveală nevinovăția.
El nu a pierdut doar dreptul de a șofa luni la rând, ci și o sumă importantă de bani, pentru că, în lipsa rezultatului analizelor de laborator, care tot întârzia să apară, a decis ca probele să fie analizate, pe cheltuială proprie, de Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”.
Acum, după ce dosarul penal a fost clasat, omul i-a întrebat pe polițiști cum își va recupera paguba, iar răspunsul a venit rapid: mergi în instanța de judecată.
Problema este una de substanță, bucureșteanul atrăgând atenția autorităților că nu este în regulă ca măsurile luate de oamenii legii în cazuri similare să se bazeze doar pe rezultatul unui aparat de verificare, care poate da erori, ci abia după ce anchetatorii au rezultatele analizelor de laborator la care sunt supuse probele biologice.
Într-un comentariul la articolul publicat pe acest subiect de OLT-ALERT.RO, fostul șef al Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Slatina, comisarul șef Nicolae Cărămizaru, pensionat în 2017, ia partea șoferului și explică unde este buba.
„Vinovați nu sunt polițiștii, ei au acționat conform procedurilor. Vinovați sunt cei de la Direcția Rutieră și cei de la Direcția Juridică, care întocmesc și avizează aceste proceduri, care unele dintre ele nu țin cont de drepturile omului, ca și în cazul de față. De reținut faptul că aparatele folosite de polițiști confirmă numai un indiciu și nu o probă și normal ar fi fost ca până la apariția rezultatului din sânge șoferul să fi avut dreptul de a conduce. Statul este bun de plată”, a comentat Nicolae Cărămizaru.
Întreaga pățanie prin care a trecut șoferul din București, AICI.
Si nu sunt singurul patit primesc telefoane de la alte persoane din Slatina care au aceasi problema ….ei zic ca sunt hatarati sa apeleze la instanta de judecata exact cum procedez si eu.