Ana Maria Ciaușu, experiență TRAUMATIZANTĂ după ce a contactat SARS-CoV-2: Acest virus face ravagii. Ce le spune celor care nu cred în COVID-19

Secretarul general al PNL Olt, Ana Maria Ciaușu, a vorbit, pentru OLT-ALERT, despre „experiența traumatizantă” prin care trece după ce a fost infectată cu noul coronavirus și după ce, inițial, fiind asimptomatică, credea că infecția va trece de la sine, cu tratament adecvat urmat acasă.

Când, luni, a intrat în posesia rezultatului pozitiv la testare nu avea nici un simptom, așa că Ana Maria Ciaușu a ales să se trateze acasă. La scurt timp, starea sa de sănătate s-a deteriorat periculos. A ajuns la spital în stare gravă.

„Eram asimptomatică, nu simțeam absolut nimic. Așa stând lucrurile, am ales să nu merg la spital; dacă nu îmi era rău, mă simțeam chiar bine, de ce merg la spital, să ocup locul cuiva cu probleme grave?, mi-am zis. Apoi am avut un moment traumatizant, personal, și asta m-a scos din binele meu. Acum starea mea s-a stabilizat, după un episod traumatizant cu dificultăți mari de respirație. Urmează să mi se facă mai multe investigații medicale”, s-a destăinuit secretarul general al PNL Olt.

Întrebată ce le-ar spune celor care nu cred în existența noului coronavirus, ea a avut o lungă reacție la adresa acestora.

„Nu am negat existența acestui virus de la bun început. Am respectat izolarea dictată în starea de urgență, măsurile impuse de autorități și, cu toate astea, m-am infectat.

Am văzut întrebări de genul: cum poți să te infectezi dacă porți mască și mănuși și dacă respecți distanțarea socială? Eu nu fac parte din categoria aceasta de ipocriți, nu cred că mănâncă cineva cu mască și mănuși sau eu nu am văzut pe nimeni, nu cred că cineva suflă peste toate suprafețele pe care pune mâna sau le atinge cu hainele în fiecare secundă sau cel puțin eu nu am văzut, nu cred că stă cineva cu mâinile într-un lighean cu apă și săpun 24 din 24 de ore sau cel puțin eu nu am văzut și exemplele pot continua… Deci, nu negați existența virusului doar că vă puneți o masca și niște mănuși. Au rolul lor, unul foarte mare și este extrem de important sa le purtam dar nu este suficient..

Am simțit cum acest virus poate face ravagii în organismul infectat. Starea de sănătate se poate deteriora rapid, chiar dacă cu câteva ore in urma simți ca nu ai niciun simptom sau sunt forme usoare. Ar fi tragic ca fiecare dintre cei care nu cred in existența acestui virus sa ajungă sa se lupte pentru o gura de oxigen și abia atunci sa realizeze ca nu este o simpla răceala.

Nu doresc nimănui, nici celor care se bucură că cineva este bolnav (am constatat, cu indignare, că existaă și «oameni» de felul acesta) să treacă printr-o astfel de experiență traumatizantă și sper ca cei care continuă să ignore sfaturile și măsurile de precauție să își revizuiască atitudinea în cel mai scurt timp, pentru că, dacă până acum, nu știau pe nimeni din jurul lor infectat, acum trăim momente în care fiecare dintre noi știe pe cineva infectat, un prieten, un membru al familiei, un vecin și nu e confortabil, psihic, absolut deloc să îl știi pe cel de lângă tine în suferință! Sănătate multa tuturor”, a spus Ana Maria Ciaușu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here