Bombă în cazul prefectului de Olt: El ar fi participat la o videoconferință, alături de 18 persoane, după ce a aflat că are COVID

Informații uluitoare ies la iveală în cazul prefectului de Olt, infectat cu coronavirus. Florin Homorean ar fi anunțat cu o întârziere de două zile că este purtător al virusului SARS-CoV-2, timp în care el a convocat membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt la o videoconferință cu premierul Ludovic Orban. Deși reprezentantul guvernului în județ ar fi fost testat vineri, 10 iulie, iar în seara aceleiași zile ar fi primit confirmarea că este pozitiv, abia duminică seară, în 12 iulie, a anunțat public faptul că are COVID-19.

Informațiile vin de la o sursă din interiorul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Potrivit acesteia, prefectul de Olt a fost testat pentru COVID-19 încă de vineri de dimineață, iar seara ar fi primit crunta veste că este pozitiv. Cu toate acestea, sâmbătă el a convocat 18 persoane la o videoconferință cu Ludovic Orban care, în loc să intre în direct la ora 08.45, când era programată începerea, a fost disponibil abia la 09.55.

Dacă așa stau lucrurile, prefectul de Olt ar putea fi acuzat că a pus în pericol cu bună știință  sănătatea tuturor celor cu care au stat cu el în aceeași încăpere.

Redăm dialog între reporterul OLT-ALERT.RO și sursă:

Reporter: Este reală informația că prefectul a fost testat vineri dimineață? 

Sursă: Da, da, da, a fost testat vineri, iar seara el avea deja rezultatul. Apoi am fost convocați pentru sâmbătă la videoconferință. 

Reporter: Păi cum a aflat în aceeași zi rezultatul? Rezultatele testelor nu apar abia a doua zi?

Sursă: Dacă ești VIP, rezultatul apare și în aceeași zi.

Reporter: Și, cu toate astea, ați fost convocați pentru sâmbătă la videoconferință?

Sursă: Da. Videoconferința trebuia să înceapă la ora nouă fără un sfert, dar am stat ca proștii acolo, pentru că Orban a intrat abia pe la zece fără cinci minute. De fapt, acolo am fost invitați, dar prezența era obligatorie. Păi, ori e invitație, ori e convocare? Sunteți „invitat” cu „prezența obligatorie” – cum vine asta?

La videoconferința cu pricina, lângă prefect au stat cei doi subprefecți ai județului, Nicolae Hristescu și Octavian Olteanu, al căror prim test a ieșit, totuși, negativ. De asemenea, în apropierea prefectului a stat și șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, colonelul Adrian Tănase.

__________________

Vineri, 10 iulie, OLT-ALERT.RO a publicat informația potrivit căreia prefectul de Olt s-a aflat în contact direct cu o persoană infectată cu coronavirus. Întrebat dacă informația este reală, Florin Homorean nu a confirmat-o, dar nici nu a infirmat-o categoric. El a spus, atunci, că nu știe să fie parte dintr-o anchetă epidemiologică și că Direcția de Sănătate Publică nu l-a informat că ar fi un contact direct al unei persoane bolnave.

Două zile mai târziu, respectiv duminică seară, reprezentantul guvernului în județ anunța, pe pagina sa de socializare, că a fost infectat cu COVID-19 și că se află internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Din spusele sale reieșea că testul a fost făcut sâmbătă și că rezultatul a apărut duminică.

O zi mai târziu, și șefa sa de cancelarie, Andreea Ionela Asan, a fost confirmată pozitiv cu SARS-CoV-2.

Ieri după-amiază am încercat să îl contactăm telefonic pe Florin Homorean pentru o explicație pe marginea diferenței dintre anunțul său public și informațiile primite de OLT-ALERT.RO, dar nu a răspuns la telefon și nici nu ne-a contactat după aceea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here