Focar Covid-19, la secția de nou-născuți a unui spital. 11 angajați, confirmați

Conducerea și personalul Spitalului de Urgență „Elena Beldiman”, unitate de suport pentru tratarea pacienților COVID-19, sunt în alertă după ce au fost confirmați cu noul coronavirus nu mai puțin de 11 angajați, toți de la secția de Neonatologie, respectiv un medic, nouă asistente și o infirmieră.
 

Au început deja discuțiile cu spitalele din Vaslui și Huși pentru ca, în cel mai scurt timp, pacienții cu alte patologii decât COVID-19 să fie transferați în celelalte unități medicale.

Se pare că totul ar fi plecat de la o asistentă care s-ar fi simțit rău (a prezentat simptome specifice infecției cu noul coronavirus), așa că, imediat i-au fost recoltate probe biologice (exudat nasofaringian). Cum rezultatul a fost pozitiv, s-a dispus testarea tuturor colegilor cu care a intrat în contact în timpul schimbului. Mai mult, cum secția de Neonatologie este în strânsă legătură cu secția de Obstetrică-Ginecologie (în prima sunt internați nou-născuții, iar în cealaltă sunt mamele care tocmai au născut), conducerea spitalului a hotărât să testeze și personalul de la Ginecologie, testele fiind în lucru deja.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here