Avertizare meteo de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină. Atenționarea COD GALBEN este valabilă până sâmbătă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare COD GALBEN de vreme instabilă. Joi sunt aşteptate ploi torenţiale, vijelii şi grindină în Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania, Maramureş şi nordul Moldovei. De asemenea, de vineri de la prânz până sâmbătă dimineaţă este în vigoare şi o informare meteo de instabilitate atmosferică. 

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN
Interval de valabilitate: 23 iulie, ora 10:30 – 23 iulie, ora 23:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în vestul, nordul și centrul țării și local în sud și est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Îndeosebi în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 24 iulie, ora 12:00 – 25 iulie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, la deal și la munte, precum și în centrul teritoriului, apoi și în vest și sud-vest, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp.

Până la sfârșitul acestei săptămâni vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată îndeosebi în jumătatea de vest a țării, la deal și la munte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here