Călin Popescu Tăriceanu îi cere voalat demisia premierului Orban

Liderul ALDE face o alegorie pe Facebook, la finalul căreia Ludovic Orban trebuie să se aşeze la masa de scris “învăţături” pentru următorul locatar de la Palatul Victoria.

“Există obiceiul ca la schimbările de premieri sau de președinți cel care pleacă să-i dea celui care vine sfaturi utile, venite din experiență, care să-I ajute în momente de criză.

Să zicem că atunci când Ludovic Orban a luat în primire Palatul Victoria ar fi găsit pe masă trei plicuri închise, fiecare conținând câte o scrisoare, numerotate de la 1 la 3 și o notă scurtă de la fostul prim-ministru care îi zicea: CÂND O SĂ AI PROBLEME ÎN GUVERNARE, DESCHIDE PRIMUL PLIC. LA NOI PROBLEME PLICUL AL DOILEA. ȘI TOT AȘA!

Începe guvernarea Orban, încep problemele și, în disperare de cauză, Ludovic deschide primul plic. Pe o foaie era scris: PENTRU TOATE PROBLEMELE PRIN CARE TRECI DĂ VINA PE GUVERNELE DINAINTEA TA!

Și așa a început festivalul propagandistic al Guvernului PNL despre incompetența guvernelor PSD-ALDE, despre ciuma roșie și alte boli!

Vine o nouă criză, Ludovic nu are ce să facă și deschide al doilea plic: DĂ VINA PE O CRIZĂ MONDIALĂ – DE SĂNĂTATE SAU ECONOMICĂ!

Am văzut ce a urmat: în lipsă de soluții Guvernul a ținut oamenii cu forța în case sau spitale, a dus economia în ruine, datorii de 100 miliarde lei, drepturile românilor călcate în picioare etc.

Lucrurile nu merg deloc bine și, disperat și fără soluții, Orban deschide al treilea și ultimul plic. În el o scurtă notiță: PUNE-TE LA MASĂ ȘI SCRIE CELE 3 SCRISORI!

Ludovic, a venit timpul să te pui la masă și să scrii!

*Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare…mai puțin scrisorile pe care să le semneze Ludovic!

Recent, ALDE a anunţat va propune ca Parlamentul, în baza articolului 109 din Constituţie privind răspunderea membrilor Guvernului, să iniţieze o acţiune penală împotriva prim ministrului Ludovic Orban pentru instigare la nerespectarea legilor.

“Recomandarea lui Orban către populaţie de a nu respecta deciziile CCR este o gravă încălcare a legii, a legii supreme, adică a Constituţiei. Această declaraţie nu este o scăpare, ci face parte din atacul concertat, fără ruşine, al PNL-iştilor la justiţie. Iar atacul lor la orice instituţie care nu le cântă în strună nu trebuie să rămână fără răspuns. Aşteptam o reacţie mai hotărâtă a CSM-ului, cum aş fi aşteptat măcar o ridicare de sprânceană din partea Comisiei Europene, dar pare că pentru aceste instituţii ce le este interzis unora, le este permis altora. (…) ALDE nu vrea să fie complice la năşirea unui mic dictator şi, în consecinţă, va propune ca Parlamentul, în baza art. 109, alin. 2, din Constituţie, privind răspunderea membrilor Guvernului, să iniţieze o acţiune penală împotriva prim ministrului Ludovic Orban pentru instigare la nerespectarea legilor”, a scris Tăriceanu, pe Facebook, citat de Agerpres.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here