INCIDENT lângă Iohannis. Un militar a leşinat în preajma preşedintelui în timpul vizitei la baza din Cincu

Ceremonia de înfiinţare a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est (MNC-SE) a avut loc, joi, în Centrul Naţional de Instruire Întrunită (CNIÎ) “Getica” din localitatea Cincu, judeţul Braşov, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, a ministrului Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi a şefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu.

Un militar a leșinat chiar în vecinătatea zonei în care președintele Klaus Iohannis se află alături de șefii Armatei. Din primele informații se pare că este vorba de o tânără, cadru militar, care a avut nevoie de asistență din partea SMURD, conform România TV.

În cadrul ceremoniei militar-religioasă, preşedintele Klaus Iohannis a înmânat steagul de identificare a MNC-SE generalului-maior Tomiţă-Cătălin Tomescu, numit, începând din 15 iulie, prin Ordin al Ministrului Apărării, la conducerea Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est, pe o perioadă de şase luni.

Comandamentul Corpului Multinaţional Sud-Est a fost înfiinţat, prin Hotărâre a Parlamentului, în Garnizoană Sibiu, cu dislocare temporară în Garnizoană Bucureşti, în anumite condiţii. Comandamentul are statut de comandament militar internaţional, subordonat pe linie de comandă unui comandament aliat în afară structurii naţionale de comandă şi control, iar dislocarea la misiuni în afară teritoriului statului român se va execută la ordinul autorităţilor militare NATO.

Corpul Multinaţional Sud-Est reprezintă, alături de Brigada Multinaţională Sud-Est de la Craiova şi de Divizia Multinaţională Sud-Est din Bucureşti, contribuţia substanţială a României la consolidarea unei posturi de descurajare şi apărare credibile a Alianţei pe flancul estic.

“A fost un moment special când am înmânat drapelul noii unități cu statut NATO.

Este o unitate nouă, iar o unitate prinde viață când primește drapelul, ceea ce s-a întâmplat azi în poligonul de la Cincu.

Acest exercițiu și predarea drapelului NATO dovedește că pentru România este important să fim în NATO pentru a fi apărați, dar este important și să oferim securitate aliaților și partenerilor noștri”, a declarat preşedintele Iohannis.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here