Focar de COVID-19 la Spitalul de Urgenţă Ploieşti. Aproape 80 de angajați ai unităţii sanitare au coronavirus. Care secții sunt blocate

Un focar de COVID-19 a fost depistat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, unde aproape 80 de angajați ai unităţii sanitare au fost descoperiți pozitivi cu noul coronavirus.

Șase noi cazuri de îmbolnăvire în rândul personalului SJU au fost identificate vineri  la Secția Neurologie, fiind astfel declarat focar de COVID-19. Potrivit purtătorului de cuvânt SJU Ploieşti, Violeta Tănase, la Secția Neurologie au fost infectate şase asistente şi infirmiere. Anterior, aici fusese înregistrat un caz pozitiv la un medic.

În total, aproape 80 de membri din rândul personalului spitalului, inclusiv medici, asistenţi şi infirmieri, sunt infectate cu noul coronavirus, scrie Agerpres.

Astfel, focare active sunt la secţiile de Interne, care este închisă pentru că aici doar un doctor a fost testat negativ pentru SARS-CoV-2 şi nu se poate asigura linia de gardă, Chirurgie 1, Gastroenterologie, Ortopedie, Nefrologie şi Neurologie.

Şi Secţia de Diabet este închisă temporar, cu toate că aici au fost depistaţi pozitivi doar pacienţi, însă decizia a fost luată întrucât secţia funcţionează pe acelaşi tronson cu cea de Interne, care este închisă din imposibilitatea asigurării liniei de gardă.

În aceste condiţii, în secţiile în care sunt focare de COVID-19 au fost restricţionate internările, în sensul că se internează doar urgenţele majore, a precizat Violeta Tănase.

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova au fost raportate 35 de cazuri noi de infectare şi încă trei decese asociate bolii.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here