La ce vârstă se infectează cel mai uşor cu coronavirus copiii. Studiul care dă peste cap ce se ştia până acum despre COVID-19

Un studiu din Coreea de Sud confirmă faptul că nu doar adulţii sunt responsabili de răspândirea noului coronavirus. Rezultatele sunt relevante în ceea ce priveşte mai multe categorii de vârstă din rândul copiilor.

Decizia de a sista activitatea unităţilor de învăţământ pe perioada pandemiei pare a fi una extrem de inspirată, având la bază protejarea copiilor şi prevenţia răspândirii virusului. Deşi la început nu au existat indicii alarmante cum că virusul se răspândeşte la fel de repede la copii precum la aduţi, un studiu din Coreea de Sud vine cu informaţii care dau peste cap această ipoteză.

Potrivit studiului, copiii cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani pot contribui la fel de bine ca un adult la răspândirea virusului. Dar, spre deosebire de adulţi, copiii tind să rămână asimptomatici, un aspect subversiv care aparent nu a fost luat în calcul până acum în tabloul general al pandemiei. Copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 10 ani reprezintă o categorie de risc mai scăzut în ceea ce priveşte transmisia.

Concluzia studiului este că 11.8% dintre persoanele aflate în aceeaşi gospodărie erau infectate cu COVID-19, iar rata infectării era mai ridicată la contacţii copiilor decât la cei ai adulţilor.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here