Ploi torențiale, vijelii și grindină în Olt, până duminică seară/ Harta zonelor vizate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate valabil, de sâmbătă dimineață până duminică seară, pentru zeci de județe, printre care se numără și Oltul.

Interval de valabilitate este 25 iulie, ora 04:00 – 26 iulie, ora 23:00.

„În Banat, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania, nord-vestul Munteniei și al Moldovei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, se arată într-un comunicat al ANM.

Vineri, sâmbătă și duminică (24, 25 și 26 iulie), în sud-est vremea va fi călduroasă în orele amiezilor, iar disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități. Manifestări de instabiltate atmosferică se vor semnala trecător și în restul teritoriului, dar pe suprafețe mai mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here