PROGNOZA METEO. Se anunţă caniculă în următoarele zile

Vremea va fi călduroasă în următoarele zile. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. În vestul și nord-vestul țării instabilitatea atmosferică se va menține accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină. Cantitățile de apă vor mai putea depăși izolat 20…25 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar pe spații restrânse, cu o probabilitate mai mare în centrul teritoriului și în zonele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade, mai scăzute în depresiuni.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16…19 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat în sud-vestul, vestul, nordul și centrul țării și se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și condiții de grindină. Astfel de fenomene vor fi mai intense la deal și la munte, precum și în Maramureș și Transilvania, unde ploile vor avea caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe suprafețe mici pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil și doar izolat vor fi manifestări de instabilitate atmosferică. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi călduroasă în orele amiezii, cu disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi în jur de 33 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va fi călduroasă, cu precădere în zonele de câmpie, iar pe arii restrânse caniculară la amiază în sud-est, unde și disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zonele de munte, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 34 de grade, iar cele minime între 11 și 24 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi călduroasă în orele amiezii, când indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge sau depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 17…20 de grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi călduroasă, local caniculară la amiază în regiunile sudice și estice. Indicele temperatură-umezeală (ITU)va atinge și, îndeosebi la câmpie, va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în zona de munte și în nordul teritoriului, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în estul și sud-estul țării în a doua parte a zilei și în timpul nopții. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 36 de grade, iar cele minime între 14 și 25 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi caniculară în orele amiezii când temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 18…21 de grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea se va menține călduroasă, local caniculară în Câmpia Română. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și îndeosebi în zonele de câmpie va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în vestul, centrul și nordul țării și în zona de munte, unde local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime, în ușoară scădere față de ziua precedentă în special în regiunile nordice se vor încadra, în general, între 27 și 36 de grade, iar cele minime se vor situa între 14 și 23 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menține caniculară în orele amiezii, când temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 19…22 de grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII DE VINERI PANA LUNI

ÎN ȚARĂ: Valorile termice vor fi în scădere treptată, astfel că vremea va mai fi doar local călduroasă în regiunile sudice. Probabilitatea pentru apariția perioadelor cu fenomene asociate instabilității atmosferice va fi mai ridicată în zonele de munte.

BUCUREȘTI: Valorile termice vor fi în scădere, astfel că vor caracteriza doar o vreme călduroasă. Probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi scăzută.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here