O persoană aflată în carantină a plecat în vacanţă la mare. S-a deschis dosar penal

O persoană din satul prahovean Gornet, aflat în carantină timp de 14 zile pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, a plecat, sâmbătă, într-o staţiune de pe litoralul românesc. Oamenii legii au deschis în acest un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, transmite Agerpres.

Conform unui comunicat emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria (PJ) Vălenii de Munte, lucrători din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 8 Bălţeşti s-au sesizat din oficiu, sâmbătă, cu privire la faptul că o persoană din satul Gornet s-a deplasat, în cursul aceleiaşi zile, pe raza staţiunii Costineşti din judeţul Constanţa, încălcând măsura impusă pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

În acest caz a fost deschis dosar penal, cauza fiind înregistrată la PJ Vălenii de Munte.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a votat, miercuri, instituirea carantinei zonale în satul Gornet, după ce, în decurs de două săptămâni, în comună au fost depistate 15 cazuri de COVID-19. Ulterior, şeful DSU a emis un ordin în acest sens.

Autorităţile din judeţul Prahova au propus intrarea în carantină a unui sat din comuna Gornet, în condiţiile în care un număr de 15 persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus (COVID-19) în ultimele 14 zile. În această zonă a fost depăşită rata de 3 infectări la mia de locuitori.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here