Guvernul vrea să atace la CCR legea prin care Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare

“Nu mi-aduc aminte ca în 30 de ani Parlamentul să stabilească data alegerilor. Adică parlamentarii sunt cei care sunt parlamentari în funcție. Interesul lor e să rămână cât mai mult în funcție. Cum să lași parlamentarii, care au interesul să-și prelungească mandatul cât mai mult, să stbilească data alegerilor? Pe alegerile parlamentare situația e un pic mai diferită, pentru că dacă Parlamentul hotărăște data alegerilor, Parlamentul e format din parlamentari, care sunt în mandat, care au interesul să-și prelungească mandatul cât mai mult”, a declarat, marți, premierul.
Orban a precizat chiar că proiectul proiectul inițiat de PSD și susținut de ALDE și UDMR  este, în opinia sa, “într-un evident conflict de interese”, iar Guvernul le-a solicitat unor specialiști în drept constituțional să caute temeiul de atacare a legii la Curtea Constituțională.
Inițiativa Opoziției, care a fost semnată de Marcel Ciolacu, Călin Popescu Tăriceanu și Cseke Attila a fost depus săptămâna trecută, pe 21 iulie, iar luni, 27 iulie, a fost votat de plenul Senatuli cu 89 de voturi “pentru”, 39 “împotrivă” şi o abţinere. În aceeași zi a fost trimis la Camera Deputaților, decizională, care l-a adoptat cu 180 de voturi „pentru”, 26 „împotrivă” şi 61 abţineri.
Potrivit hotnews.ro. proiectul a fost prezentat în Biroul Permanent, vineri, iar luni, practic următoarea zi lucrătoare, avea gata raportul favorabil al comisiei juridice (document AICI) , fiind introdus în plen și votat. Imediat a fost trimis la Camera Deputaților, decizională în acest caz, unde a primit raport de la Comisia Juridică și a fost votat și de plen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here