Epidemia poate fi controlată dacă 50% dintre oameni poartă mască. Provocarea unui medic: “Se poate. Noi o purtăm de o viaţă”

Medicul Dorel Săndesc, fostul şef al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, îi îndeamnă pe români să poarte masca de protecţie chiar şi spaţiile publice deschise pentru a putea limita răspândirea epidemiei de coronavirus.

“ALEGEŢI MASCA!

Vă provoc prieteni: în loc de campanii electorale cu sloganuri goale de conţinut, NOI să desfăşurăm o campanie pentru protejarea sănătăţii şi libertăţii noaste: ALEGEŢI MASCA!
Puneţi-vă masca în poza de profil şi în spaţiile publice, deschise şi închise şi transmiteţi acest mesaj!

Credeţi-mă, se poate: noi o purtăm de o viaţă în spitale! Studii serioase arată că dacă 50% din oameni poartă mască, epidemia poate fi controlată. ALEGEŢi MASCA!”, a scris dr. Dorel Săndesc pe pagina sa de Facebook.

Apelul medicului a fost lansat în contextul în care masca de protecţie va fi obligatorie în toate spaţiile deschise din judeţul Dâmboviţa, începând de joi. Prefectul Aurelian Popa susţine faptul că Dâmboviţa este un judeţ roşu, cu un număr extrem de mare de infectări cu coronavirus.

Institutul german de supraveghere sanitară Robert Koch (RKI) a sfătuit ferm populaţia să poarte mască şi în exterior, dacă distanţarea fizică este imposibil de respectat, după o înmulţire a noilor infectări considerată îngrijorătoare de către autorităţi.

Un medic din Anglia a decis să alerge 35 de kilometri cu masca pe faţă pentru a demonstra că purtarea acesteia nu reduce nivelul de oxigen, dar şi pentru a încuraja oamenii să o poarte atunci când ies din casă.

Tot mai mulţi oameni au ajuns să creadă că purtarea măştii le-ar putea afecta organismul, însă acest lucru s-a dovedit a fi doar un mit răspândit prin intermediul reţelelor de socializare. Asta susţine un medic din Marea Britanie care a făcut un experiment pentru a demonstra că saturaţia oxigenului din sânge nu se modifică prin purtarea măştii.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here