Falși medici au chemat oameni la analize gratuite, apoi i-au păcălit că sunt bolnavi și le-au vândut aparate scumpe

Poliția Capitalei a pus sub sechestru mai multe aparate de tip wellness și suma de 560.000 de lei, pentru a recupera prejudiciul în dosarul ce vizează false cadre medicale care au păcălit mai multe persoane că sunt bolnave și le-au convins să cumpere echipamente sanitare. Peste 120 de polițiști au făcut mai multe percheziții în acest caz.

În urmă perchezițiilor, polițiștii bucureșteni au ridicat în vederea recuperării prejudiciului aparatură de tip wellness și suma de peste 560.000 de lei”, arată Poliția Capitalei, citată de Mediafaax.

Potrivit ancheatorilor, mai multe persoane au fost înșelate în ultimii patru ani de către reprezentanţii unor societati comerciale, care, după atragerea persoanelor vătămate prin promisiunea efectuării unor analize medicale gratuite, le-ar fi indus în eroare prin prezentarea unor rezultate care atestau o stare precară de sănătate.

Ulterior, ar fi profitat de starea de tulburare creată şi ar fi determinat persoanele vătămate să cumpere aparate comercializate la preţuri nejustificat de mari raportat la prețul de achiziție al acestora.

Aparatele respective nu se afla pe lista dispozitivelor medicale a ANMDMR, iar societăţile comerciale nu au angajati cu studii medicale sau aviz de practică în medicina complementară. În cazul în care persoanele vătămate doreau rezilierea contractului, acestea ar fi întâmpinat mari greutăţi în recuperarea sumelor de bani achitate cu titlul de avans”, mai spun polițiștii.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here