Județul Olt, fără farmacii cu program non-stop. Ce spun oficialii

Nicio farmacie din Olt nu mai are program non-stop. Oltenii se confruntă cu această problemă chiar în plină pandemie de coronavirus.

Potrivit reporter24.info, fostul preşedinte al CJ Olt, Jenel Copilău, a criticat în termeni duri conducerea liberală a Casei de Asigurări de Sănătate din judeţ, deoarece nicio farmacie nu mai asigură program permanent.

Copilău a afirmat că liberalii s-au grăbit să schimbe şefii Casei, însă serviciile pentru populaţie au fost neglijate.

„Aş vrea să fac o remarcă şi să constat că, într-adevăr, colegii liberali şi-au făcut datoria ca guvernanţi privind schimbarea din funcţiile de conducere a unor instituţii din judeţul Olt, dar nu au asigurat ca instituţiile respective să asigure servicii de calitate.Vreau să fac o remarcă vizavi de Casa de Sănătate. La ora actuală, în municipiul Slatina, nu avem farmacie cu program permanent. După ora 21, n-ai unde să te duci să iei un antinevgralgic, să iei ceea ce îţi trebuie. Este o chestiune obligatorie. Schimbăm directorii, dar serviciile sunt zero vizavi de populaţie. Aşa că, întruniţi-vă într-o şedinţă, şi luaţi măsurile care se impun să aveţi servicii de calitate în valoarea cetăţeanului”, a declarat  Jenel Copilău.

Tot potrivit sursei citate, consilierul judeţean Viorel Dumitrescu, preşedinte al PNL Slatina, s-a scuzat, arătând că CAS nu poate obliga o farmacie privată să ţină deschis non-stop.

„Noi am ridicat această problemă vizavi de oraşul corabia. Nu este vina nimănui. Este vina situaţiei că nu ne permite, la ora actuală, să impunem un anumit program farmaciilor care, în general, sunt particulare”, a spus Dumitrescu.

La rândul său, preşedintele CJ Olt Marius Oprescu, le-a reamintit celor din grupul PNL că, anul trecut, solicitau găsirea unei soluţii pentru o farmacie non-stop la Corabia. Acum, în plină pandemie, nu mai există farmacie cu astfel de program nicăieri în judeţul Olt.

„Ridicam problema că nu avem farmacie non-stop în Corabia, dar nu mai avem nici în Slatina. Vorbim de o reşedinţă de judeţ, nu de alte oraşe, iar obligativitatea este să fie cel puţin o farmacie deschisă, pentru întreg judeţul, având în vedere şi că suntem în plină criză epidemiologică. Văd că putem să obligăm populaţia să poarte măşti, dar nu putem obliga o farmacie să ţină deschis”, a declarat Marius Oprescu.

Judeţul Olt se confruntă cu această problemă, pentru prima data în ultimii 30 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here