Mii de oameni au fost angajați prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt

DIGITAL CAMERA
Ca urmare a serviciilor şi măsurilor de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt, în primele şase luni ale anului, 2.999 persoane au fost încadrate în muncă.
Cei mai mulţi dintre cei care şi-au găsit o slujbă au vârsta peste 45 de ani.

„Din totalul persoanelor ocupate până la data de 30 iunie, 1.139 au peste 45 de ani, 641 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 527 au între 25 și 35 de ani, iar  692  sunt tineri sub 25 de ani.

În funcţie de rezidenţă, 1.413 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar  1.586  persoane sunt din mediul rural.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă, arată că cele mai multe au studii liceale (911), urmate de cele cu studii gimnaziale (646), profesionale (525), 105 fiind cu studii universitare.”, arată AJOFM.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Olt in anul 2020, 2.545 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Olt.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în anul 2020, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 9.293  persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here