Situație critică la spitalul Marius Nasta. „Trebuie să devenim responsabili”

Sursa foto: romaniatv.net

Spitalul Marius Nasta din Capitală se află într-o situație criticăm, după creșterea alarmantă a numărului de cazuri de îmbolnăviri, a declarat managerul institutului, Beatrice Mahler.

Situația actuală din țară pune presiune pe sistemul de sănătate. În acest moment, Institutul „Marius Nasta” din București este ocupat aproape total, iar în momentul în care un pat rămâne liber este ocupat la câteva minute de un alt pacient infectat.

Creșterea cazurilor, spune Beatrice Mahler, a triplat volumul de muncă al medicilor în ultimele două săptămâni.

„Este îngrijorătoare creșterea numărului de cazuri, cele mai multe sunt concentrate într-o anumită zonă a țării. Creșterea în București va duce cu siguranță și la creșterea numărului de pacienți care vor avea nevoie de asistență în ATI.

E nevoie de paturi de terapie intensivă, de aparatură, dar și de resursă umană specializată, care trebuie să fie și la nivelul asistentelor, nu doar a medicului. Este o situație delicată pentru care fiecare trebuie să devenim responsabili”, a declarat Beartice Mahler, pentru Digi24.

Un pat se ocupă în câteva minute

„Acum, la „Marius Nasta”– de două săptămâni nu avem paturi de ATI. Când se eliberează un pat, se ocupă în următoarele minute. Sunt pacienți pe secție care au nevoie de terapie intensivă și se face bilanț în fiecare moment.

Pacientul care are cea mai mare nevoie de asistență în terapie e admis în terapie, iar cel care este cel mai bine de la ATI se mută pe secție. E un schimb de pacienți cu prioritizarea celui care are cea mai mare nevoie.

În condițiile în care un pacient are nevoie de ATI, iar niciun pacient de acolo nu e suficient de stabil ca să fie admis pe secție, se ia legătura cu centrul operativ și cerem transferul în altă unitate. Până acum nu am avut această situație, până acum am putut continua terapia pe secție.

La „Marius Nasta”, medicii știu să facă ventilație non-invazivă în secție, dacă pacientul are celelalte funcții compensate. Partea ventilatorie poate fi asigurată pe secție până la un anumit tip de aparat.

Sunt șase pacienți critici la ATI și cinci cu forme severe de afectare, dar care sunt în secție și beneficiază acolo de suport respirator și de terapie. Acum reușim să manageriem situația, dar volumul de muncă în ultima săptămână s-a triplat”, a declarat aceasta.

Bilanț coronavirus, 31 iulie

Potrivit datelor transmise vineri de Grupul de Comunicare Strategică, bilanțul a ajuns la 50.886 infectări în România. În ultima zi, au fost înregistrate 39 de noi decese. De asemenea, la ATI sunt internați 409 pacienți. Numărul de teste raportat a fost de 24.997, dintre care peste 2.200 au fost prelucrate anterior ultimelor 24 de ore.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate1.295 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Este o scădere ușoară față de bilanțul de joi când au fost raportate peste 1300 de cazuri noi.

Sursa: stirilekanald.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here