Consiliul Local Slatina a aprobat proiectul privind premierea elevilor de 10 la Bac și la Evaluarea Națională. Cât va primi fiecare

Consiliul Local Slatina a aprobat, în ședința ordinară de ieri, proiectul inițiat de primarul Emil Moț pentru premierea elevilor care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat și la Evaluarea Națională.

Potrivit actului normativ adoptat, fiecare elev va primi din partea municipalității 1.044 lei.

„Se aprobă premierea elevilor care au obținut media 10 în urma susținerii examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat în municipiul Slatina, sesiunea iunie-iulie 2020, cu suma de 1.044 lei/ elev”, se arată în proiectul aprobat de aleșii Slatinei.

Suma va fi supusă impozitării.

În referatul proiectului, primarul municipiului-reședință de județ, Emil Moț, a explicat că Primăria Municipiului Slatina acordă o deosebită importanţă politicilor de promovare a funcţiei sociale şi economice a educaţiei școlare și își propune orientarea priorităților elevilor ncătre educație și, implicit, către stimularea continuă a acestora prin răsplătirea performanțelor școlare.

„Tinerii reprezintă sursa cea mai importantă a municipiului Slatina, iar obținerea de rezultate școlare trebuie încurajată nu doar prin oferirea de condiții educative moderne, ci și prin recunoașterea eforturilor elevilor în acest sens.

Educația este cărămida de baza a unei societăți de succes, În acest sens, Primăria
municipiului Slatina și Consiliul Local păstrează tradiția de a-i premia cu 1.000 de RON pe elevii excepționali care au încheiat aceste examene cu media 10”,
arată Emil Moț. 

Lista cu elevii merituoși ce vor fi recompensați de municipalitate pentru performanța lor:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here