Ludovic Orban: Ne dorim să creștem pensiile, dar această creștere să poată să fie susținută și în anii următori

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a declarat, luni, că majorarea pensiilor se va face pe baza unor analize serioase pentru ca această creștere să poată fi susținută nu numai anul acesta, „ci și peste un an și peste doi ani și peste trei ani”.

„Obiectivul Guvernului pe care îl conduc este să majoreze pensiile, dar această majorare se va face pe baza unor analize extrem de serioase. În primul rând este vorba de raportul privind starea economiei și a bugetului, raportul la șase luni care trebuie prezentat de Ministerul Finanțelor.

Al doilea element de analiză îl reprezintă pe de-o parte prognozele pe care le va face Comisia de prognoza, iar pe de altă parte, prognozele privind evoluția economiei care sunt formulate de instituții internaționale, prognoze legate de evoluția economiei mai ales în statele UE pentru că România este foarte legată de evoluția economiei din statele UE. În funcție de aceste evoluții vom stabili care este procentul cu care se va face majorarea.

Ne dorim să creștem pensiile, dar această creștere a pensiilor să poată să fie susținută nu numai în anul acesta ci și anul următor și peste doi ani și peste trei ani”.

Șeful Executivului a mai anunțat că „în măsura în care se majorează punctul de pensie, dorim și pentru pensile minime să existe același procent de creștere al pensiei minime, egal cu procentul cu care va crește punctul de pensie.

„Deocamdată aștept analizele, aștept studiile de impact, aștept prognozele. În funcție de asta împreună vom lua deciziile, cu Ministerul Finanțelor, cu Ministerul Muncii, cu toți specialiștii de la Casa de Pensii astfel încât să fie o creștere sustenabilă”.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here