Alexandru Rafila, anunţ important despre transmiterea coronavirusului în spaţii publice. Când suntem cei mai expuşi riscului

Alexandru Rafila a vorbit despre purtatul măștii în spațiile deschise şi de posibilitatea de a contacta noul coronavirus în timpul plimbărilor pe stradă.

Nu, nu se transmite printr-un contact pasager de câteva secunde. Transmiterea se produce când are loc un contact prelungit, când are loc un dialog, persoana poate să strănute. Câteodată nu oprim cum trebuie secrețiile, dar o simplă trecere cu o persoană nu are nimic.

Acest lucru trebuie spus fiindcă se produc exagerări, adică evitarea oricărei interacțiuni cu alte persoane. Nu, păstrezi distanța. Când nu poți, porți masca. Trebuie să ne schimbăm, e cel mai greu de realizat. Trebuie să dobândim obișnuința, este mai greu de obținut, acest lucru se întâmplă în momentul de față“, a declarat Alexandru Rafila, la Digi 24.

Alexandru Rafila a adăugat că, atunci când o cunoștință vine de la mare sau din concediu, ar trebui să păstrăm o distanță de 1,5 – 2 m. În cazul în care avem un dialog la 70 cm unul de celălalt, ne expunem riscului să contactăm virusul.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here