Care este cel mai comun simptom al virusului COVID-19. Experții au făcut anunțul

Experții de la Harvard au făcut anunțul care îi va uimi pe români. Nu este vorba nici despre febră nici despre tuse.

Care este cel mai comun simptom al virusului COVID-19. Experții au făcut anunțul mult așteptat. Specialiștii de la Harvard au efectuat un studiu care arată cel mai comun simptom al infectării cu noul coronavirus. Se pare că apare prima oară, înaintea celorlalte simptome tipice.

Care este cel mai comun simptom al virusului COVID-19. Experții au făcut anunțul

Conform studiului publicat de experții de la Harvard anosmia este primul simptom care apare atunci când ești infectat cu COVID-19. Anosmia sau zisă și pierderea mirosului este cel mai comun simptom neurologic al infectării cu SARS-CoV-2. Acest simptom este mult mai comun decât febra sau tusea.

Oamenii de știință au descoperit în cadrul studiului că virusul nu pare să afecteze receptorii de miros, ci anumite celule non-neuronale.

„Descoperirile noastre indică faptul că noul coronavirus schimbă simţul mirosului la pacienţi, nu prin infectarea directă a neuronilor, ci prin afectarea funcţiei celulelor de susţinere”, a explicat Sandeep Robert Datta, principalul autor al studiului.

Efecte al infecției COVID-19

Conform expertului, este foarte puțin probabil ca infecția cu COVID să afecteze pe termen lung simțul mirosului.

„Cred că este o veste bună deoarece, odată ce se elimină infecţia, neuronii olfactivi nu par să aibă nevoie să fie înlocuiţi sau reconstruiţi de la zero”, a mai spus Datta.

Sursa: stirilekanald.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here