Taxă pentru turiştii care merg în Grecia. Autorităţile elene cer bani pentru servicii medicale

Turiştii care intră în Grecia vor trebui să plătească în curând o taxă de 20 de euro pentru serviciile de sănătate oferite în timpul şederii lor în ţară. Până acum, turiştii care veneau în Grecia nu plăteau nimic pentru serviciile medicale, indiferent de locul de unde proveneau, cu excepţia spitalizărilor, relatează luni website-ul Greekreporter.

Turiştii care mergeau în Grecia beneficiau până acum de servicii medicale gratuite, cu singura excepţie când călătorii erau spitalizaţi în timpul şederii lor în Grecia, scrie Agerpres.

Potrivit unui articol de pe site-ul grec healthreport.gr, Ministerul Sănătăţii din Grecia a decis la sfârşitul lunii iulie că, de acum înainte, taxa va fi impusă tuturor călătorilor străini care se prezintă la centrele de sănătate, clinici regionale şi clinici ambulatorii de spitale.

Turiştii care vor avea nevoie de îngrijiri de urgenţă vor fi de asemenea obligaţi să plătească taxa pentru serviciile care le-au fost prestate. Se vor impune taxe suplimentare pentru cei care au nevoie de analize de sânge şi alte tipuri de screening, în conformitate cu taxele care sunt stabilite de sistemul naţional de sănătate grec.

Potrivit articolului citat, Ministerul Sănătăţii speră să adune “fonduri semnificative”, cel mai evident în timpul sezonului turistic, când în Grecia vin milioane de turişti.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here