Avocatul Poporului: Obligarea salariatului întors la muncă, să prezinte un test negativ Covid, ”o măsură excesivă”

Avocatul Poporului consideră excesivă condiționarea întoarcerii la muncă a salariatului de prezentarea unui test negativ SARS-Cov-2. 

Potrivit unui comunicat de presă, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și solicită Ministerului Muncii și Protecției Sociale ca, prin Inspecția Muncii, să intervină la nivel național.

Mai exact, Avocatul Poporului vrea informarea angajatorilor cu privire la faptul că o condiționare a salariatului, la momentul întoarcerii la locul de muncă, de efectuarea și prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2, este ”o măsură excesivă”, impusă în afara cadrului legal, ”de natură să atragă sancțiunile legale în materie”.

”În opinia Avocatului Poporului, condiționarea salariatului, la momentul întoarcerii la locul de muncă, de efectuarea și prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2 este o măsură excesivă, impusă în afara cadrului legal, atât persoanelor care se întorc la locul de muncă după perioada de carantină, cât și persoanelor care au fost la un moment dat pozitive, însă, după ce au parcurs procedurile și traseul reglementat de lege, sunt considerate vindecate” – se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here