Un general din Armată, fost director de spital acuzat de plagiat, candidatul partidului lui Victor Ponta la Primăria Capitalei

Victor Ponta a anunţat miercuri numele candidaţilor Pro România la Primăria Capitalei şi la primăriile de sector. În lupta pentru Primăria Capitalei Victor Ponta îl aruncă în luptă pe fostul director al Spitalului Militar Central, Ioan Sîrbu, acuzat de plagiat în urmă cu opt ani. La Sectorul 1, candidatul Pro România este Adina Alberts, la Sectorul 2  – Florin Manea, la Sectorul 4 Gabriel Ispas, la Sectorul 5 Ştefan Pirpiliu, iar la Sectorul 6 Anca Bălăşoiu. Ponta a spuns că la Sectorul 3 nu au încă stabilit un canidat, dar că speră să fie Robert Negoiţă.

Victor Ponta a anunţat miercuri că Ioan Sîrbu va fi candidatul Alianţei Pro Bucureşti 2020. Liderul Pro România a precizat că Alianţa îşi propune să ofere o alternativă la Primăria Generală, cele de sector şi consilierii locali.

„Astăzi ( miercuri – n.r.) împreună că Robert Negoiţă, cu toţi colegii de la Pro România şi toţi colegii de la noua echipă Alianţa Pro Bucureşti 2020 am luat o decizie privind candidaţii. Vreau să fac acest anunţ referitor la faptul că Alianţa Pro Bucureşti 2020 îl va susţine la funcţia de primar general pe dl doctor Ioan Sîrbu. O persoană care aproape un deceniu a condus unul din spitalele de marcă din România, Spitalul Militar Central. E un candidat cu care Alianţa încearcă să ofere o alternativă”, a declarat Victor Ponta într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la sediul partidului.

Fostul premier a anunţat şi restul candidaţilor la primăriile de sector, printre aceştia numărându-se şi Adina Alberts, soţia liderului Dreapta Liberală Viorel Cataramă.

„Cred că obligaţia noastră a fost creăm o alternativă pentru Bucureşti, candidaţi la primăriile de sector şi consilierii locali. La Sectorul 1 o vom susţine pe doamna doctor Adina Alberts. La Sectorul 2 un candidat tânăr, Florin Manea, care vine din administraţie. La Sectorul 3 nu ne-am hotărât încă, dar sper că Robert să accepte să candideze. În absolut toate sondajele de opinie locuitorii Bucureşti sunt întrebaţi care Sector a evoluat mai mult şi spun că Sectorul 3. La Sectorul 4 Gabriel Ispas, la Sectorul 5 Ştefan Pirpiliu, la Sectorul 6 Anca Bălăşoiu”, a conchis Ponta.

Cine este Ioan Sîrbu, candidatul Pro România care se bate cu Gabriela Firea şi Nicuşor Dan

Generalul Ioan Sîrbu, fost director al Spitalului Militar Central şi ex-şef al Direcţiei Medicale a Armatei, va fi candidatul Pro România pentru Primăria Capitalei.

Potrivit G4media.ro, generalul Ioan Sîrbu (62 de ani) figura în 2016 pe locul doi pe listele pentru Camera Deputaţilor la PNL Argeş. În 2012, pe când era consilier al ministrului educației, Ioan Sârbu a fost acuzat de plagiat.

Potrivit Adevarul, cursul său de implantologie este inspirat din tratatul „Dental Implants: The Art of Science”, al cărui autor este profesorul american Charles Babbush. Potrivit sursei citate, în lucrarea denumită „Curs practic de implantologie orală” a lui Sîrbu se regăsesc capitole întregi din lucrarea implantologului american, pe care o citează doar la Bibliografie.

EVZ nota în 2012 că deși generalul și-a recunoscut inițial fapta, ulterior a susținut pentru Evenimentul Zilei că nu a plagiat.

Potrivit știrileprotv.ro, generalul Ioan Sîrbu a fost suspectat în 2015 de procurorii DNA de ilegalități comise pe cand era și șeful direcției militare din Ministerul Apărării Naționale. Procurorii anticorupţie l-au acuzat că ar fi achiziționat în mod abuziv un aparat de reconstrucție dentară în valoare de 200.000 de euro, dar care n-a fost utilizat nici macar o dată de medicii militari.

Sîrbu s-a apărat la vremea respectivă, afirmând ca nu din vina lui n-a fost folosit, ci pentru ca asa au decis cei care i-au urmat la conducerea spitalului.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here