Bărbatul din Olt care și-a ucis prietenul crăpându-i țeasta cu o bâtă, arestat preventiv pentru 30 de zile

Bărbatul din localitatea Strejești care, joi seară, și-a ucis prietenul crăpându-i țesta cu o bâtă, a fost arestat preventiv, azi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Decizia a fost luată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalul Olt, la solicitarea procurorilor.

„Admite propunerea formulată la data de 07.08.2020 de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt în dosarul nr. 207/P/2020. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Geantă Viorel Florin zis „Bodo”, pentru săvârşirea infracţiunii de “omor”, prev. de art. 188 alin.1 C.p., cu aplic. art. 75 alin. 1 lit. a C.p. pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 07.08.2020 până la data de 05.08.2020, inclusiv”, se arată în încheierea Tribunalului Olt.

Decizia nu este definitivă, inculpatul având dreptul să conteste măsura în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Crima s-a petrecut în urma unui scandal izbucnit între trei persoane și victimă, în contextul unui conflict mai vechi.

La un moment dat, unul dintre agresori a pus mâna pe o bâtă și a lovit victima în cap, pe la spate. Lovitura, fulgerătoare și extrem de violentă, i-a fost fatală bărbatului rănit, Iulian Știrbu.

„În fapt, s-a reţinut că, în seara zilei de 06.08.2020, pe fondul unui conflict preexistent cu numiţii G. V., G.M. şi G. V.F., constând într-o agresiune reciprocă, victima Ş. I. din aceeaşi localitate a fost lovită în zona capului, cu un obiect dur alungit de către numitul G.V.F., fiindu-i provocată o leziune cranio-cerebrală care, la scurt timp, a condus la decesul său”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Lovitura a fost una violentă, mai spun anchetatorii.

„Din cuprinsul concluziilor preliminare emise de SJML Olt la data de 07.08.2020 rezultă că moartea victimei Ş. I. a fost violentă, s-a produs în noaptea de 6 spre 7 august 2020, a fost cauzată de un traumatism cranio-cerebral acut deschis cu plagă epicraniană, fractură de boltă şi bază de craniu şi hemoragie intracerebrală, în condiţiile stabilite de anchetă.

Leziunea cranio-cerebrală s-a putut produce prin lovire cu un corp contondent alungit cu suprafaţă neregulată şi, cel mai probabil, lovitura craniană a avut direcţia postero -anterioară, respectiv din spatele victimei.

Leziunea de la nivelul aripii nazale stângi, plagă contuză s-a putut produce prin lovire cu un corp dur neregulat, iar leziunea de la nivelul toracelui posterior, respectiv echimoze violacee s-a putut produce prin lovire cu un corp dur”, se mai precizează în comunicatul procurorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here