Candidatul PSD la Primăria Caracal, Ion Doldurea, despre cum se poate dezvolta orașul printr-un mediu de afaceri eficient

Cele mai puternice comunități sunt cele cu un mediul privat de afaceri capabil și dornic să investească în dezvoltarea propriului business și, indirect, în creșterea standardului de viață din comunitate. Aceasta este poziția candidatului PSD la Primăria Caracal, Ion Doldurea.

Un mediu privat înseamnă locuri de muncă, înseamnă contribuții la bugetul local, înseamnă investiții în infrastructura zonală și îmbunătățirea ambientului urban, a scris, pe pagina sa de socializare, candidatul social-democrat pentru funcția de primar al Caracalului.

„E suficient să privim zone în care s-au ridicat obiective economice, să ne amintim cât de neîngrijite erau înainte unele dintre ele, ca să vedem o primă diferență.

Nu am reinventat noi roata, ci numai buna credință ne îndeamnă să acceptăm această realitate. Dialogul cu mediul privat de business, încurajarea investițiilor private, autohtone sau străine, comunicarea pentru dezvoltarea de proiecte de interes comunitar, de la cele generatoare de locuri de muncă și până la acțiunile sociale de sponsorizare sau voluntariat, aduc plus de valoare oamenilor din comunitate și fac diferența între un oraș în care nu se întâmplă nimic și unul în care oamenilor le pasă.

Susținerea investitorilor e una dintre promisiunile care s-a permanentizat la nivelul autorităților locale și centrale de la noi, indiferent de culoarea politică. Din păcate, cu unele excepții, multe dintre initiative și proiecte au rămas la eternul „vom face”. Modele pozitive de susținere a mediului de afaceri și încurajarea investițiilor de către autoritățile locale regăsim în județe din Transilvania.

Aici s-a înțeles că este important să creezi un mediul prietenos pentru cei care vor să vină să investească la tine în oraș, să le oferi predictibilitate normativă, dar și seriozitate în comunicarea cu ei.

Am în vedere reducerea birocrației, diversele facilități acordate investitorilor dar și eliminarea sau reducerea întârzierilor în acordarea diferitelor acte necesare pentru funcționarea companiilor.

Sunt om de afaceri, am investit în cariera mea construind afaceri în jurul competențelor mele profesionale de inginer chimist. Urmăresc fenomenul economic și din perspectiva celui care are relații de parteneriat economic și comercial de peste 20 de ani cu clienți din afara țării și din țară.

Astăzi oportunitățile pe care le putem oferi noi ca și comunitate și administrație publică locală pentru dezvoltarea mediului de afaceri sunt un factor de progres.

La nivelul orașului nostru, administrația și implicit primarul trebuie să încurajeze oamenii de afaceri din zonă dar și pe cei străini să investească în Caracal.

Susțin construirea unui Incubator de Afaceri pentru pregătirea trecerii antreprenorilor și industriașilor caracaleni către noul model de business impus prin Pactul Verde European prin Fondul European de Tranziție. Investițiile, fondurile europene, educația, conectivitatea intercomunitară sunt pârghii pentru dezvoltarea orașului nostru”, a postat, pe Facebook, Ion Doldurea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here