Prolyte Products Ro SRL Piatra Olt traversează momente grele, intrând în incapacitate de plată

Ceea ce în urmă cu câțiva ani părea una dintre cele mai de succes povești economice din Olt, fabrica de construcții metalice si părți componente ale structurilor metalice de la Piatra Olt, administrată de SC Prolyte Products Ro SRL, investiție a companiei olandeze Prolyte Group B.V., traversează momente grele după ce mai mulți creditori au acționat în instanță firma cu capital olandez, cerând insolvența societății.

La începutul acestui an, recunoscând problemele financiare cu care se confruntă, chiar Prolyte Products Ro SRL și-a cerut insolvența în instanță.

Procesul se derulează la Tribunalul Olt, pe lista creditorilor aflându-se 100 de persoane juridice care încearcă să-și recupereze banii de la debitoare.

În februarie 2020, instanța a dispus conexarea cererilor creditorilor înregistrate în alte două dosare și admis cererea debitoarei privind deschiderea procedurii generale a insolvenţei.

Dacă în 2016 Prolyte Products Ro SRL înregistra un profit net de aproape 1,8 milioane de lei, iar în 2017 unul de peste două milioane de lei, în 2018 venitul net a scăzut brusc la 23.418 lei. Anul trecut, compania a intrat pe pierderi majore, de peste 2,7 milioane de lei.

În paralel cu solicitările debitorilor în instanță, firma s-a confruntat și cu procese în care angajații contestau deciziile de concediere și cereau drepturi bănești restante.

Investiția de la Piatra Olt a fost anunțată în 2015 de reprezentanții conducerii Prolyte Products Ro SRL, în prezența ministrului Economiei de atunci, Mihai Tudose. Acesta şi primarul din Piatra Olt, Tudor Udrescu, au pus primul cancioc de beton la temelia fabricii, marcând simbolic începerea lucrărilor. „Jos pălăria. E remarcabil. Vedeţi, lucrurile pe hârtie, statistic, stau într-un fel, iar realitatea e asta, ca cea de aici: în decembrie vom avea 500 de oameni mai fericiţi”, sublinia, atunci, ministrul Economiei.

Investiția, care a costat 4,5 milioane de euro, a fost inaugurată în martie 2016, în prezența unui alt ministru al Economiei, fostul vicepremier Costin Borc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here