Renică Diaconescu, vot negativ pentru creșterea alocațiilor copiilor doar cu 20%

Senatul a respins, ordonanța de urgență care prevedea majorarea cu 20% a alocațiilor începând de la 1 septembrie.

Decizia de respingere a fost votată atunci de 87 de senatori, 29 au fost împotriva și 12 s-au abținut.

Printre senatorii care au dat vot negativ se numără și parlamentarul de Olt Renică Diaconescu.

Potrivit OUG 123/2020, majorarea graduală a cuantumului alocaţiei pentru copii ar fi trebuit să aibă loc astfel: „majorarea cu câte 20% din diferenţa dintre cuantumul prevăzut de Legea nr. 14/2020 şi cuantumul acordat în iulie 2020, respectiv dintre 300 lei şi 156 lei pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani şi dintre 600 de lei şi 311 lei pentru copiii cu handicap cu vârsta între 2 şi 18 ani, precum şi pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani; majorarea se aplică începând cu drepturile lunii august 2020, iar pentru perioada 2021 – 2022 de două ori pe an, de la 1 ianuarie şi de la 1 iulie a fiecărui an; din 2023 se propune continuarea procesului de majorare a cuantumului alocaţiei cu rata medie a inflaţiei anuale”.

Este foarte posibil ca președintele să retrimită înapoi legea în Parlament. Chiar în timpul conferinței de presă de astăzi, el a spus referindu-se la acest subiect că strategia PSD de a respinge ordonanțele Guvernului sunt de un populism grosolan.

Președintele a asigurat azi că atâția bani sunt de majorarea alocațiilor și a pensiilor câți a calculat Guvernul.

Iohannis a declarat că nu se pot da acum mai mulți bani pentru alocații, deși evident că și el și-ar dori așa ceva.

PSD, cel care a propus dublarea alocațiilor de stat, susține că nici nu poate fi vorba să fie de acord cu o majorare mai mică a acestor venituri destinate copiilor și că, dacă ar vrea, guvernul ar putea găsi soluții pentru dublarea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here