Olt: Rezultate finale la Titularizare. Rata de promovare a crescut la 66,39%

În urma reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului  pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, rata de promovare a crescut la 66,39% la nivelul județului Olt.

Anul acesta, numărul total al contestațiilor depuse a fost de 68.

În cazul a 54 de contestații (93,1%), notele au fost modificate astfel: pentru 25 de lucrări contestate, notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 29 de lucrări notele inițiale au fost micșorate.

Pe tranșe de note, situația finală are următoarea configurație: 3 candidați au obținut nota 10 (zece), iar 228 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, restul obținând note sub 7(șapte).

Pentru absolvenții din promoția curentă, totalul notelor peste 7 (șapte) a crescut cu 5% după rezolvarea contestațiilor. Mai exact, 55% (50% – rata inițială) dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte).

„Reamintim că în centrele de evaluare au fost notate 376 de lucrări, întrucât: 55 de candidați sau retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă sau tentative de fraudă, iar lucrarea unui candidat a fost anulată din motive legate de nerespectarea metodologiei. Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizați pe posturi didactice în anul școlar 2020-2021”, arată IȘJ Olt.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare, în perioada 12 – 14 august.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here