Detalii TULBURĂTOARE despre crima comisă în Slatina. Trei tineri suspecți, arestați preventiv. Cine sunt autorii

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dat publicității, cu puțin timp în urmă, noi detalii legate de crima comisă duminica trecută în Slatina. Trei suspecți, doi tineri, de 21 și 16 ani, din Slatina, și un altul, de 20 de ani, din comuna Crâmpoia, au fost reținuți.

Este vorba de Cătălin Nicolae Rujean, de Laurențiu Gheorghe Rujan și de Florentin Călin.

Potrivit anchetatorilor, duminică seară, în jurul orelor 22:00, pe fondul consumului de alcool şi al unor discuţii contradictorii purtate cu victima, un bărbat de 42 de ani, din Slatina, cei trei tineri, înarmaţi cu bâte, au atacat victima în timp ce aceasta se afla în apropierea locuinței sale, pe strada Stejarului, pe drumul public, lovind-o cu pumnii, picioarele și cu bâtele. Sub potopul de lovituri aplicate peste tot corpul, victima nu a mai apucat să riposteze, fiind luată prin surprindere. Loviturile primite de slătinean au condus, în final, la decesul acestuia, conform concluziilor preliminare întocmite de medic legist din cadrul SJML Olt.

Bărbatul bătut a fost găsit, în stare de inconştienţă, a doua zi, de fratele său, care a sesizat telefonic organele de urmărire penală.

Victima a fost transportată de urgenţă la spital, unde, cu toate îngrijirile acordate, a decedat în cursul zilei de marți.

„Din concluziile preliminare întocmite la data de 12.08.2020 de către medicul legist din cadrul SJML Olt, rezultă că moartea victimei a fost violentă. Ea s-a datorat insuficienţei cardiorespiratorii acute, consecinţa asfixiei mecanice prin sugrumare cu fractura osului hioid şi comă hipoxică prelungită. Leziunile traumatice s-au putut produce prin lovire cu corp dur, corp dur alungit, compresiune digito-palmară la nivel cervical şi posibil comprimare între planuri dure. Între leziunile traumatice şi deces există legătură de cauzalitate directă necondiţionată. Leziunile s-au putut produce la data de 09.08.2020. Moartea susnumitului datează din 11.08.2020”, se arată într-un comunicat al Parchetului Olt.

Date despre inculpaţi:

Inculpatul R.C.N. are vârsta de 21 de ani, locuieşte în municipiul Slatina, județul Olt, nu are ocupaţie, nu a mai comis fapte de natură penală, iar fapta pentru care a fost reţinut a fost comisă în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Inculpatul C.F. are vârsta de 20 de ani, locuieşte în comuna Crîmpoia, jud. Olt, nu are ocupaţie, nu a mai comis fapte de natură penală, iar fapta pentru care a fost reţinut a fost comisă în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Inculpatul R.L.G. are vârsta de 16 de ani, locuieşte în municipiul Slatina, județul Olt, este elev, nu a mai comis fapte de natură penală.

Cei trei au fost reținuți, iar joi, procurorii i-au prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi cerând arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o durată de 30 zile.

Solicitarea procurorilor a fost admisă de judecător.

Procurorii mai precizează că „punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here