Anunţ de ULTIMĂ ORĂ pentru toţi pensionarii. “Guvernul va creşte pensiile cu 14 la sută”

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, că Guvernul va creşte pensiile cu 14 la sută, cu toate că ţara noastră nu va avea creştere economică din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus.

“Guvernul pe care-l conduc va lua decizia de a creşte pensiile. Nu există nicio altă ţară în care să se ia o altă decizie similară de ceşrete a pensiilor

Faţă de prognoza de creştere economciă de 4,1 – 4,1 la sută, ca urmare a crizei economice provocate de epidemie, nu vom avea creştere economică, ci vom avea o contracţie economică estimată la 3,8 la sută astăzi“, a explicat Ludovic Orban, prezent vineri la Craiova.

Premierul a menţionat că au fost înregistrate scăderi semnificative la bugetul de stat, la bugetul fondurilor de pensii, de sănătate, precum şi la bugetele locale.

De asemenea, Orban a explicat că majorarea pensiilor cu 14 la sută este o una “extrem de mare” pe care Guvernul se angajează să o finanţeze şi în anii următori.

“Orice altă creştere a pensiilor va fi luată doar pe baza unor analize economice extrem de serioase. Orice creştere de pensie care e făcută fără să ţină cont de evoluţia economiei şi de capacitatea efectivă a economiei de a susţine aceste creşterei se va întoarce nu numai împotriva părinţilor şi bunicilor noştri şi se va întoarce împotriva interesului general al societăţii româneşti.

Orice creştere pentru care nu există garanţia că pot fi obţinuţi banii neceari pentru susţinerea acestor creşteri poate să ducă la situaţii extrem de grave, fie inflaţie, fie există un risc să ajungem în situaţia să ne finanţăm din ce în ce mai greu şi mai scump”, a averizat Orban.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here