Record de cazuri de coronavirus la granița României: Ucraina raportează 1732 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Ucraina a raportat în ultimele 24 de ore un record de 1.732 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, fapt ce duce bilanţul total al contaminărilor de la începutul pandemiei la 87.872, au informat, vineri, autorităţile locale citate de EFE, și Agerpres.

Potrivit Consiliului Naţional însărcinat cu monitorizarea situaţiei provocate de noul coronavirus, recordul înregistrat anterior, în ziua de 13 august, a fost de 1.592 cazuri de COVID-19. Cel mai mare număr de cazuri într-o singură zi a fost raportat în regiunile Harkov (205), Liov (186) şi Odesa (160). În capitala ucraineană Kiev au fost confirmate 158 cazuri noi de coronavirus.

Decesele asociate infecţiei COVID-19 într-o singură zi s-au cifrat la 19, potrivit surselor oficiale, urcând numărul total al deceselor asociate acestei boli la 2.011. Ministrul ucrainean al sănătăţii, Maxim Stepanov, declarase joi că autorităţile preconizează reluarea producţiei proprii de vaccinuri în plină pandemie de COVID-19.

„Dacă o ţară are o producţie proprie de vaccinuri, este mai puţin dependentă de celelalte”, a spus Stepanov, subliniind că în vremea Uniunii Sovietice, Ucraina avea o bază ştiinţifică „foarte solidă” şi putea produce vaccinuri.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here