Oltul, sub COD GALBEN de ploi torențiale, vijelii și grindină până mâine. Precipitații de până la 60 litri/mp

33 de județe au intrat sâmbătă dimineață sub avertizare cod galben de ploi, vijelii și grindină, printre zonele vizate numărându-se și județul Olt.

Avertizarea este valabilă de la ora 10:00 și expiră duminică, la aceeași oră.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Între timp, ANM a emis și un cod portocaliu care intră în vigoare sâmbătă, la ora 12.00, și este valabil până duminică dimineață, la ora 10.00.

Totodată, a fost emisă și o informare meteo de instabilitate atmosferică pentru 16 august, ora 10:00 – 16 august, ora 23:00.

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a țării, dar îndeosebi în jumătatea de vest. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe suprafețe mici 40…50 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here