Un cunoscut profesor din Slatina s-a stins din viață. Dumnezeu să-l ierte!

Un cunoscut profesor de matematică din Slatina s-a stins, recent, din viață. Pe rețelele de socializare au apărut mesaje de condoleanțe atât din partea foștilor săi colegi, cât și din partea unor foști elevi.

Este vorba de profesorul de matematică Nicolae Dinică, dascăl, timp de 35 de ani, la Colegiul Național „Ion Minulescu”, unde, o vreme, a deținut și funcția de director.

„Aducem azi un ultim omagiu domnului profesor de matematică NICOLAE DINICĂ, trecut ieri la cele veșnice!

Cu siguranță că de-a lungul celor 35 de ani pe care i-a petrecut în școala noastră (1970-2005), munca de la catedră a domnului profesor a lăsat amprente frumoase în educația a numeroase generații de elevi. Din septembrie 1990 și până în decembrie 1993, domnul Dinică a fost și directorul liceului.

Dumnezeu să-l ierte! Condoleanțe familiei!”, au scris, pe o rețea de socializare, colectivul de cadre didactice de la CN „Ion Minulescu”.

„Am aflat, cu durere, că a plecat spre Ceruri încă un membru al promoției 1959 – absolvenți L.R.G. – Profesorul, Prietenul, OMUL Nicolae (Nae) Dinică, care peste 40 de ani a predat matematica la Liceul Ion Minulescu, coleg de cancelarie cu „Profesorul nostru” Mihai Popescu. In 2019, la întâlnirea după 60 de ani de la absolvire, stabilisem să continuăm „revederea” în fiecare an. În 2020, „dușmanul tuturor” ne-a impiedicat. Anul viitor, cine stie!!!??? Drum bun spre Veșnicie! In sufletele noastre, ale foștilor colegi și prieteni, vei rămâne același OM de Omenie. Condoleanțe! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris, pe pagina sa de socializare, și profesorul Dumitru Nica.

Mesaje de condoleanțe au fost postate în spațiul virtual și din partea unor foști elevi ai dascălului urcat la ceruri, unii dintre ei persoane cunoscute, azi.

„Domnului profesor Nicolae DINICĂ , IN MEMORIAM. Îmi aduc cu mare plăcere aminte de cel care a fost unul dintre cei mai populari profesori ai liceului Ion Minulescu. Domnul profesor Nicolae Dinică, s-a distins întotdeauna prin relația excelenta pe care o cultiva cu elevii săi, dozând cu inteligența exigența unui profesor de matematică cu foarte frumoasa înțelegere a psihologiei diverselor categorii de elevi pe care i-a avut în atenție. Motanul, așa îi spuneau mulți dintre elevi, dar o făceau cu o admirație și cu o simpatie pe care o exprimau față de un OM de la care au avut întotdeauna ceva de învățat, nu numai la materia de baza și, mai ales, la materia cea mai importantă pentru noi toți: VIAȚA. Drum bun, domnule profesor și veți avea pentru totdeauna respectul și admirația mea și, sunt convins, al multora dintre colegii mei, care au avut onoarea să fie în preajma dumneavoastră!”, este mesajul postat de fostul subprefect Radu Ioniță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here