Un fost comisar de la Crimă Organizată a fost reţinut pentru 24 de ore. Bărbatul şantaja oameni de afaceri

După mai bine de 14 ore de percheziții, fostul comisar de la Crimă Organizată Cluj, Liviu Șipoș, a fost reținut pentru 24 de ore și dus la sediul DIICOT București pentru a fi audiat. Bărbatul, împreună cu alte patru persoane se vor prezenta la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sâmbătă, 15 august, la locuința acestuia au avut loc perchezițiile procurorilor de la DIICOT, care au fost finalizate după 14 ore, scrie  cluj24.ro.

Șipoș s-a pensionat din Poliție în urmă cu mai mulți ani și a lucrat în ultima perioadă ca șef al securității la firma Fujikura Automotive din Cluj. Liviu Șipoș a fost specializat în lupta antidrog.

Patru membri ai unei grupări conduse de un fost angajat MAI, care şantaja oameni de afaceri, au fost reţinuţi de DIICOT. Membrii grupării identificau oameni de afaceri pe care îi supravegheau, utilizând inclusiv mijloace tehnice neautorizate – dispozitive GPS şi dispozitive de interceptare şi înregistrare a convorbirilor purtate în mediul ambiental – şi, sub diferite pretexte, le solicitau sume importante de bani. Uneia dintre victime, pe care au ameninţat-o cu o armă de foc, i-au cerut suma de 200.000 de euro sub pretextul că ar fi poliţişti pe linia antidrog şi i-ar putea muşamaliza un dosar fictiv ce ar fi fost deschis împotriva sa.

În cursul zilei de duminică, inculpaţii vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here