Acasă Local Actualitate Bani de la st...

Bani de la stat pentru români! Ce condiții trebuie îndeplinite și cine va beneficia de ajutor

Sursa foto: romaniatv.net
Veste extrem de bună pentru mii de români. Ar putea primi bani de la stat. S-a aflat și ce condiiții trebuie îneplinite. Este o decizie a Guvernului luată în plină pandemie de coronavirus.

România este lovită crunt de pandemia de coronavirus. Zilnic, peste 1000 de români sunt descoperiți infectați cu COVID-19. În acest sens, Guvernul ia decizii pe bandă rulantă.

În ultima ședință de Guvern, Executivul a discutat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă extrem de important. Se vor da zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice care presupun prezenta faţă în faţă în unităţile de învăţământ şi în unităţile de educaţie antepreşcolară ca urmare a răspândirii coronavirusului SARS-COV-2. De asemenea, se acordă și o sumă de bani. Documentul a rămas în analiză.

Propunerea Ministerului Muncii prevede ca unul dintre părinţi să primească zile libere pentru care statul se angajează să acopere costurile, dacă se suspendă cursurile la şcoala unde învaţă copilul. Vârsta maximă a copilului este de 12 ani, iar banii ajung la 193 de lei pe zi, brut.

Se acordă zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor, în situaţia suspendării cursurilor sau închiderii temporare a unităţilor de învăţământ şi a unităţilor de educaţie antepreşcolară, unde aceştia sunt înscrişi, ca urmare a anchetei epidemiologice.

Zilele libere se acordă părinţilor atunci când au copii cu vârstă de până la 12 ani, au copii cu dizabilităţi de până la 26 de ani. De asemenea, zilele libere se acordă dacă celălalt părinte nu beneficiază, la rândul său, de zile libere.

Prevederile se aplică şi celor care au în grijă un copil cu handicap grav neşcolarizat sau o persoană adultă cu handicap grav Zilele libere se acordă la cererea unuia dintre părinţi, depusă la angajatorul persoanei care va supraveghea copilul Pentru decontarea sumelor pentru plata indemnizaţiei, angajatorul va depune cerere la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here