Cât de periculoasă este întoarcerea elevilor la şcoală. Emilian Imbri: Vor fi cazuri în plus

Într-o intervenţie telefonică la România TV, Emilian Imbri a vorbit despre cât de periculoasă este întoarcerea la şcoală a elevilor. Managerul spitalului Victor Babeş din Capitală a precizat că totul ţine de modul în care se va păstra igiena, dar şi de purtarea măştilor.

“Cred că sunt niste planuri bine făcute. Există variante pe care le vor adopta în functie de situatie. Nu e ceva care sa ne sperie. Exista si varianta de a amana, de a trece pe on line. Lucrurile sunt bine gândite. Vor fi si cazuri în plus care vor apărea ca si cazuri infectate. Totul ţine de modul în care se va păstra igiena, dacă se va purta masca. Chestia cu plexiglas între copii poate să fie bun sau o sursă de mici accidente”, a spus Emilian Imbri la România TV.

Managerul de la Victor Babeş a precizat că liceeni şi copiii de clasa I au un grad de încărcare cu viruşi mai mare decât cei în vârstă.

“Simptomele sunt uşoare, astfel încât trec cu vederea riscul de a transmite virusul către părinţi”, a mai spus Emilian Imbri.

Ministerul Sănătăţii a trimis normele sanitare pentru redeschiderea şcolilo către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, conform surselor Libertatea. Prin urmare, şcolile nu vor trebui să respecte distanţare între băncile elevilor dar aceştia vor purta obligatoriu măşti de protecţie. De la aceasta regulă sunt exceptați doar preșcolarii (copiii de grădiniță). De asemenea, măștile sunt obligatorii și în curte, “dacă va fi aglomerație”.

De asemenea, băncile elevilor vor trebui dotate cu plexiglas. Anul școlar 2020-2021 va începe pe 14 septembrie.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here