COD GALBEN şi PORTOCALIU: ploi torenţiale, vânt şi grindină timp de două zile. HARTA zonelor vizate

ANM a emis mai multe alerte meteo. Vremea se schimba radical în următoarele zile, vor fi ploi torenţiale, tunete, fulgere, grindină şi vijelii în cea mai mare parte a ţării

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 18 august, ora 12:00 – 18 august, ora 18:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Interval de valabilitate: 18 august, ora 18:00 – 19 august, ora 13:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și al Olteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 18 august, ora 18:00 – 19 august, ora 13:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat în Maramureș, local în Oltenia, Transilvania și vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

ZONA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

Vremea va fi călduroasă, dar spre finalul intervalului va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate în după-amiaza și seara zilei de miercuri, 19 august, când se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări descurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime vor fi de 32…33 de grade, iar cele minime de 17…19 grade. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here