Coronavirusul revine puternic în Europa. 19 ţări se confruntă cu “un tsunami” al cazurilor de COVID-19

Un nou val de cazuri de coronavirus loveşte Europa. În ultimele săptămâni, numărul cazurilor de COVID-19 a explodat în 19 ţări europene. Potrivit datelor de la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, aceste state au înregistrat cumulativ, în ultimele 14 zile, peste 20 de cazuri la 100.000 de locuitori, scrie The Guardian.

În ultimele două săptămâni, Luxemburg și Spania au raportat peste 100 de cazuri noi la 100.000 de locuitori, potrivit raportului Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilo. Malta are peste 80, Belgia peste 60, iar Franța și Olanda mai mult de 40. Marea Britanie are 20,7 de cazuri la 100.000 de locuitori. Spania a raportat luni un total de 1.833 de noi infecții în ultimele 24 de ore, bilanțul în doar șapte zile ajungând la 32.329 cazuri.

Șase regiuni spaniole au impus noi măsuri pentru a reduce răspândirea noului coronavirus, potrivit Digi 24. Printre măsurile impuse se află închiderea cluburilor de noapte și obligativitatea ca barurile și restaurantele să închidă până la 1:00.

Numărul mare de infecţii raportate în Spania a determinat autorităţile de la Bucureşti să bage în carantină persoanele care vin în România din Regiunea Aragon, Insulele Baleare, Regiunea Catalonia, Regiunea Madrid, Regiunea Navarra şi Țara Bascilor.

În Germania, care a anunțat 561 de cazuri, ministrul Sănătății a declarat că adunările și evenimentele cu un număr mare de participanți reprezintă principala sursă de noi cazuri.

În Franța, unde bilanțul de luni a fost de 493, Marsilia și anumite arondismente din Paris au fost declarate „zone roșii” pentru ca autoritățile să poată impune reguli mai stricte privind purtarea măștilor și distanțarea fizică.

Cehia, care a raportat până în prezent circa 20.000 de cazuri în total și 397 de decese, a declarat că măștile vor fi din nou obligatorii începând cu 1 septembrie în transportul public și în multe locuri publice interioare, din cauza revenirii cazurilor de COVID.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here