Ludovic Orban contestă la CCR moţiunea de cenzură depusă de PSD. Ar accepta un nou mandat dacă va fi demis de Parlament

Premierul Ludovic Orban a explicat că se analizează toate argumentele constituționale și este foarte posibil să fie sesizată Curtea Constituțională pentru un conflict juridic de natură constituțională, asta pentru că PSD a depus moțiunea în timpul vacanței parlamentare.

Ludovic Orban a afirmat că analizează posibilitate să sesizeze un conflict juridic de natură constituţională la CCR în legătură cu depunerea moţiunii de cenzură în vacanţa parlamentară. Premierul a adăugat că în 30 de ani nu a exista aşa ceva şi anume depunerea unei moţiuni de cenzură în vacanţa parlamentară.

„Analizăm posibilitatea să invocăm un conflict juridic de natură constituțională în perioada vacanței parlamentare. Niciun partid politic nu a făcut așa ceva, în ultimii 30 de ani. Nu am luat încă o decizie definitivă, dar analizăm toate argumentele constituționale.

O moțiune de cenzură, în termeni constituționali, poate să dureze de la depunere până la votare, cel mult 5 zile. Gândiți-vă că avem 2 vacanțe parlamentare, dacă s-ar permite depunerea moțiunii de cenzură în vacanța parlamentară, atunci s-ar putea depune 18 moțiuni în timpul vacanțelor parlamentare. Ori ce țară ar fi aia? Constituția spune clar: un parlamentar poate semna o singură moțiune pe sesiune parlamentară.”, a spus Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a declarat marți, întrebat dacă își va asuma din nou guvernarea în caz că moțiunea de cenzură va trece, că nu fuge de pe „câmpul de luptă”, declarându-se convins că aceasta nu va trece. „Eu nu mă joc cu soarta României. În momentul în care mi-am asumat această poziție de premier am făcut-o în deplină cunoștință de cauză, asumându-mi toate responsabilitățile și toate consecințele care decurg din asumarea acestei responsabilități. (…) Noi nu fugim de pe câmpul de luptă. În momentul în care ne-am asumat răspunderea că vom aduce România la liman, că vom utiliza toate pârghiile pe care le avem la dispoziție pentru a asigura o relansare economică și refacerea prestigiului României în lume, toate aceste obiective ni le-am asumat și le vom duce la bun sfârșit. În ceea ce privește șansele moțiunii de cenzură, după părerea mea, această moțiune de cenzură este o aventură care nu are nicio șansă să fie dusă la bun sfârșit”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a participat marți, alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la deschiderea oficială a lucrărilor pentru Autostrada de Centură Bucureşti (A0), Sector Sud, Lotul 2, Vidra – Bragadiru, Secţiunea km 69+000-70+700.

„Indicii de trafic arată că traficul pe Centura Bucureștiului este un trafic extrem de aglomerat de peste 20 de mii de mijloace de transport zilnic. Necesitatea unei autostrăzi deja se impune de la un trafic de peste 16 mii de mijloace de transport zilnic. Această Autostradă de Centură este vitală pentru București”, a spus Ludovic Orban.

El a spus că foarte mulți șoferi preferă să tranziteze Capitala în loc să o ocolească. „Este bine că lucrările încep. Suntem în progres de la preluarea guvernării. Dacă ne mai lasă unii cu contestațiile, care boicotează gratuit, vom semna toate contractele pe cele patru tronsoane de nord și că vom începe lucrările pe cele trei tronsoane de sud”, mai spune premierul.

Moţiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Orban va fi citită pe 20 august

Birourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis luni seara ca moţiunea de cenzură a PSD împotriva Cabinetului Orban să fie citită într-un plen reunit care va avea loc pe 20 august şi va începe la ora 12.00. Votul şi dezbaterea moţiunii vor fi stabilite într-o altă şedinţă a conducerii reunite a Parlamentului.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here