LOVITURĂ pentru Guvern din partea PSD. Când va fi citită moţiunea de cenzură. PNL analizează dacă sesizează CCR

Preşedintele interimar al Senatului Robert Cazanciuc a declarat că este “curat constituţională” depunerea de către PSD a unei moţiuni de cenzură în sesiune extraordinară, pentru că aceasta nu este o anexă la a sesiunii ordinare a Parlamentului. În opinia lui, “dacă facem sesiune extraordinară în fiecare săptămână, putem să depunem moţiune de cenzură în fiecare săptămână”.

Virgil Guran, consilierul premierului Orban, a dat de înţeles că liberalii așteaptă mișcarea PSD cu privire la moțiunea de cenzură, după care vor reacționa și ei.

“Este curat constituţional, pentru că sesiunea extraordinară nu este o anexă a sesiunii ordinare. Sesiunea extraordinară are un statut de sine stătător. De aceea avem două lucruri. Avem o ordine de zi stabilită pentru sesiunea extraordinară, de aceea convocăm Senatul sau Camera în sesiune extraordinară. Nu se spune niciodată nici în Constituţie, nici în documentele constitutive, nici în legile de organizare că sesiunea extraordinară este o prelungire a sesiunii ordinare. Dacă facem sesiune extraordinară în fiecare săptămână, putem să depunem moţiune de cenzură în fiecare săptămână. Fiecare sesiune în sine are un statut special. E ca o sesiune obişnuită, cu o structură independentă”, a declarat Robert Cazanciuc, înaintea CEx al PSD.

Întrebat dacă nu ar putea să pice la CCR, dacă moţiunea a fost depusă şi citită într-o sesiune extraordinară şi ea votată într-o altă sesiune ordinară, care începe la 1 septembrie, Robert Canzanciuc a răspuns: „Nu avem niciun text imperativ care să ne spună când să votăm o anumită moţiune”.

Cazanciuc a mai precizat că PSD mai are, categoric, dreptul la depunerea unei moţiuni de cenzură în sesiunea parlamentară care începe în septembrie.

„Ea a fost depusă într-o sesiune extraordinară, dar de sine stătătoare, cu numărul de semnături necesar, nefiind depusă o altă moţiune”, a completat senatorul PSD.

Cazanciuc a mai spus că PSD îşi doreşte ca moţiunea să fie votată “cât mai repede posibil”.

Moţiunea de cenzură depusă luni de PNL va fi citită în plenul reunit al Parlamentului de joi, de la ora 12.00.

Dacă iniţial premierul Ludovic Orban a anunţat că analizează posibilitatea de a sesiza CCR în legătură cu un conflict juridic de natură constituţională, deoarece moţiunea de cenzură a fost depusă în sesiune extraordinară pe perioada vacanţei parlamentare, acum liberalii nu se mai grăbesc în luarea unei decizii.

Virgil Guran, consilierul premierului, a spus miercuri la Antena 3 că a existat o astfel de discuție în PNL. El a spus că liberalii așteaptă mișcarea PSD cu privire la moțiunea de cenzură, după care vor reacționa și ei.

“Să vedem ce o să facă PSD, după care vom acționa ca atare. Așa cum am spus întotdeauna, noi suntem într-o perioadă foarte grea și ne interesează să rezolvăm multe lucruri, avem multe hotărâri de luat. Vom vedea ce hotărăște PSD și, în funcție de ce mișcare face, vom reacționa și noi”, a spus Guran.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here