Un copil de 8 ani, în stare gravă după ce a suferit arsuri pe jumătate din corp. Micuțul s-a jucat cu benzină în curtea casei

Un copil de 8 ani, din comuna Leșu, județul Bistrița-Năsăud, este în stare gravă cu arsuri de jumătate din corp, după ce s-ar fi jucat cu benzină, încercând să dea joc la niște resturi vegetale, dar flăcările i-au cuprins hainele.

Din primele informații furnizate de ISU Bistrița-Năsăud, copilul s-ar fi jucat cu benzină și o sursă de foc. Potrivit bistriteanul.ro, copilul ar fi încercat să aprindă niște resturi vegetale din curtea casei.

Un echipaj de la Ambulanță i-a acordat copilului primele îngrijiri și l-a stabilizat.

„Conform unei evaluări preliminare, acesta prezintă arsuri de gradul I și II pe mai bine de jumătate din suprafața corporală. A fost predat echipajului de terapie intensivă mobilă SMURD pe traseu”, anunță ISU Bistrița-Năsăud, potrivit Mediafax.

Starea copilului fiind gravă, având arsuri de gradele II și III pe 57% din suprafața corpului, acesta a fost intubat și dus cu un elicopter SMURD la un spital de arși din Capitală.

„Echipajul de terapie intensivă mobilă a stabilizat copilul. A fost necesară intubarea acestuia. Prezenta arsuri de gradul II și III pe circa 57 % din suprafață corporală. Este predat elicopterului SMURD care îl va transporta la o clinică de specialitate (spital de arși) din București”, au transmis reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here