Vreme schimbătoare azi, 19 august. Zonele în care vor apărea ploi și grindină

Miercuri, vremea va fi frumoasă şi călduroasă în est şi în sud-est, dar în celelalte zone se răceşte şi o să plouă consistent în vestul, sud-vestul ţării, dar şi prin nord şi centru.

Pe suprafeţe mici, se pot depăşi 30-40 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Maximele termice pornesc de la valoarea de 20 de grade în Maramureş şi vor ajunge până la 33 de grade în estul şi sud-estul ţării.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, atmosfera va fi însorită, se încălzeşte uşor şi vântul va avea intensificări trecătoare pe litoral. Temperaturile ajung până la 33 de grade în Bărăgan şi doar la malul mării va fi mai răcoare.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei vremea continua să se încălzească. Nu sunt anunţate ploi; norii vor fi rari pe timpul zilei, iar maximele ajung până la 32 de grade.

Se mai încălzeşte şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Maximele urcă spre 32 de grade însă, pe la munte şi în regiunile nordice vin ploi în aversă.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, găsim instabilitate şi ploi zgomotoase. Se vor strânge cantităţi mai importante de apă şi e posibil să fie şi grindină. Temperaturile scad faţă de ziua trecută şi se opresc pe la 22 de grade.

Şi în ţinuturile vestice aşteptam averse consistente, cu tunete, fulgere, vijelii şi condiţii de grindină. Se răceşte şi vor fi cel mult 25 de grade.

În Transilvania, ploile vin în mai multe reprize pe parcursul zilei şi se vor strânge cantităţi mai mari de apă. Valorile termice scad peste tot.

În sud-vestul ţării, vor fi înnorări şi averse serioase dar zărim şi soarele din când în când. Se răceşte şi vor fi cel mult 26 de grade în termometre.

Şi ţinuturile sudice o să plouă, însă pe suprafeţe mai restrânse. Temperaturile pierd 2-3 grade faţă de ziua trecută.

În Bucureşti, miercuri se strică vremea şi o să plouă spre seară. Vorbim despre averse cu fenomene electrice, şi un vânt mai intens. Se răcoreşte şi maxima se va situa în jurul valorii de 29 de grade.

În zonele de munte, vremea va fi instabilă şi pe suprafeţe mari, aşteptam ploi zgomotoase, vijelii şi sunt posibile căderi de grindină. Cantităţile de apã vor depăşi 30…40 l/mp şi se răceşte.

Pe litoral, se anunţă vreme frumoasă şi un vânt mai activ iar la noapte se adună norii şi va ploua trecător. Pe plajă se ating temperaturi de până la 28 de grade iar apa mării va avea 24-25 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile

În Bucureşti, joi se anunţă înnorări şi averse pe parcursul zilei şi abia spre seară, se mai risipesc norii. Se răcoreşte şi vor fi cel mult 27 de grade în termometre.

Vineri norii se împrăştie, apare soarele şi se încălzeşte din nou: maximă va ajunge până la 33 de grade.

Sâmbăta vremea se menţine călduroasã şi vântul va sufla cel mult moderat. În noaptea de sâmbătă spre duminica se ating în jur de 18 grade.

În zonele de munte, joi nu scăpăm de instabilitate şi vor fi mai multe reprize de ploi consistente pe parcursul zilei. Vântul va avea unele intensificări şi e posibil să cadă şi grindină.

Vineri se încălzeşte, cerul va fi variabil iar după-amiaza şi seara mai apar câteva ploi trecătoare.

Sâmbătă se anunţă vreme bună în ansamblu şi doar izolat posibil să picure puţin dupã-amiaza.

Pe litoral, joi, se menţine vremea schimbătoare. Mai vin câteva reprize de ploaie, dar apare şi soarele, din când în când.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here