Avertizare meteo de vreme severă. Cod portocaliu și cod galben de furtuni în cea mai mare parte a țării

O bună parte din teritoriul țării va fi cuprins de furtuni și fenomene meteo extreme în următoarele ore, avertizează meteorologii, care au au emis, joi, un cod portocaliu valabil pentru estul și centrul țării și un cod galben de furtuni pentru centrul și sudul țării.

Codul portocaliu a intrat în vigoare joi, 20 august, la ora 10:00 și va fi valabil până la ora 22:00. Vor fi instabilitate atmosferică temporar accentuată. și cantități de apă însemnate.

Codul portocaliu vizează Moldova, nord-estul Munteniei, nordul Dobrogei și în sudul și estul Transilvaniei, în total 15 județe.

Aversele vor avea și caracter torențial, vor fi descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30 – 40 l/mp și, pe arii restrânse, chiar 50 – 70 l/mp.

Codul galben este valabil în același interval de timp. Zonele vizate sunt Maramureș, local în Transilvania, Muntenia și sudul Dobrogei, precum și la munte, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

harta meteo -
Foto: meteoromania.ro

Prognoza meteo pentru București

În București, până joi seara, la ora 22:00, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Cantitățile de apă vor putea depăși 10…15 l/mp.

Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here