OMS susţine că Europa este gata să lupte cu coronavirusul fără să renunţe la viaţa socială

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat joi, prin directorul Hans Kluge, că Europa este acum pregătită să gestioneze mult mai bine pandemia de coronavirus, fără să oprească viaţa socială decât în zone restrânse, datorită informaţiilor şi experienţei acumulate în ultimele luni.

“Între măsurile de bază la scară naţională şi măsurile suplimentare ţintite, suntem într-o poziţie mult mai bună pentru a eradica focarele virale localizate. Putem gestiona virusul şi menţine active economia şi sistemul educativ”, a declarat de la Copenhaga directorul pe Europa al OMS, Hans Kluge, în cadrul unei conferinţe de presă online.

În ultimele două luni Europa a asistat la o creştere continuă a numărului de cazuri, iar în prima săptămâna din august s-au înregistrat 40.000 de cazuri suplimentare comparativ cu perioada similară din iunie, când numărul lor ajunsese la cel mai scăzut nivel.

Însă “nu ne-am întors la februarie, ştim cum să luăm ca ţintă mai degrabă virusul, şi nu societatea”, a insistat Kluge.

În afară de respectarea măsurilor de protecţie şi a distanţării, precum şi de strategia naţională de depistare şi monitorizare, OMS recomandă adoptarea de măsuri locale în momentul în care apar focare.

În fiecare zi sunt înregistrate circa 26.000 de noi cazuri în Europa. Tinerii, care au tendinţa să contracteze infecţii mai puţin grave şi înregistrează, prin urmare, o mortalitate mai scăzută, sunt parţial la originea acestei înmulţiri a cazurilor.

Cu toate acestea, este important să se redeschidă şcolile pe măsură ce societăţile se deschid din nou, a subliniat Kluge, care şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu consecinţele închiderii claselor, în special pentru copiii cu nevoi speciale.

Zona Europa a OMS, care se întinde de la Atlantic până la Pacific şi cuprinde 55 de ţări eteroclite, inclusiv state precum Rusia şi Andorra, numără aproape patru milioane de cazuri oficiale şi 215.000 de decese legate de virus, conform sistemului de monitorizare al organizaţiei.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here