Prahova: Focar de coronavirus la un centru pentru persoane cu handicap

Focar de coronavirus în Prahova: 39 dintre cele 45 de persoane cu handicap internate în centrul social din oraşul Urlaţi sunt infectate cu SARS-CoV-2.

Majoritatea persoanelor cu handicap psihic internate într-un centru de reabilitare şi recuperare administrat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova au fost diagnosticate cu coronavirus, după ce toţi cei internaţi au fost testaţi, ca urmare a apariţiei câtorva cazuri de infectare, săptămâna trecută. Dintre cei infectaţi, 24 de bolnavi au fost transferaţi la spital.

Autorităţile din Prahova au decis testarea tuturor celor internaţi, dar şi a întregului personal care lucrează în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Urlaţi după ce câteva cazuri au fost depistate săptămâna trecută în centrul aflat în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova.

Anunţul făcur de DSP Prahova

„În urma testării întregului efectiv de aici (98 de persoane, dintre care 45 sunt beneficiari, iar 53 sunt angajaţi), numărul total al infectărilor a ajuns la 44 de persoane. Dintre acestea, 39 sunt beneficiari, iar cinci sunt din rândul personalului angajat. În urma evaluărilor medicale, 24 dintre adulţii internaţi în această unitate au fost transferaţi la spital, ceilalţi au rămas în centru, fiind evaluaţi zilnic de un medic internist de la Spitalul Urlaţi desemnat de DSP Prahova”, a transmis vineri, Prefectura Prahova.

Opt focare active în judeţul Prahova

Centrul de la Urlaţi este doar unul dintre cele trei în centre de îngrijire a persoane adulte în care au fost constatate focare de COVID-19. Alte opt focare sunt de asemenea active în judeţ, între acestea cinci fiind la agenţi economici, unu la o instituţie publică, unu la o subunitate de poliţie şi unu într-un centru de plasament copii.

În spitalele din Prahova care tratează bolnavi COVID-19, în secţiile de terapie intensivă sunt internaţi 27 de pacienţi.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19 este de 328, din care 30 sunt libere, vineri.

74.963 de cazuri de coronavirus în România

Până astăzi, 20 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 74.963 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

34.196 pacienți au fost declarați vindecați și 8.820 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.346 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sursa: stirilekanald.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here