Ion Ţiriac aşteaptă ca Vladimir Putin să pună capăt pandemiei. “Eu cred foarte mult în vaccinul ăla rusesc!”

Ion Țiriac, președinte al Federației Române de Tenis, afirmă că el crede în vaccinul împotriva Covid-19 anunțat de Rusia și că acum trebuie văzut cu cât va fi vândut.

“Eu cred foarte mult în vaccinul ăla rusesc. Nu sunt membru al niciunui partid, chiar dacă nimeni nu crede asta. Nici nu împart lucrurile în ruși, americani sau chinezi. Dacă au lucrat la acel vaccin și există, aș vrea să-l văd pe ăla căruia tatăl i-a murit, iar maică-sa îi e în spital, și nu îl ia.

Suntem oameni serioși sau vorbim numai prăpăstii? Sunt sigur că o țară, o putere, o națiune ca Rusia nu vine pe piață cu un vaccin din ăsta… Acum să vedem și cât costă. Depinde și cu ce vine pe piață. Costă 2 lei sau 2.000 de lei? Testul la noi în țară costă 90 de euro, iar în Germania costă 27 de euro“, a declarat Ion Țiriac, pentru Gazeta Sporturilor.

Testarea în masă a vaccinului Sputnik V dezvoltat de Rusia împotriva COVID-19 va începe în această săptămână, va implica peste 40.000 de persoane și va fi supervizată de un organism de cercetare din străinătate, au anunțat anterior susținătorii proiectului. Vaccinul a fost declarat sigur și eficace de către autorități și oameni de știință din Rusia după două luni de teste la scară redusă pe oameni, teste ale căror rezultate nu au fost publicate până acum. Experți occidentali s-au arătat însă mai sceptici, avertizând împotriva folosirii sale înainte de parcurgerea cu succes a tuturor etapelor de testare și reglementare aprobate la nivel internațional.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here