Pericol pe străzile din Olt: Șoferi beți sau fără permis, depistați la volan de oamenii legii

Polițiștii din Olt au depistat, în acest sfârșit de săptămână, mai muți șoferi care s-au abătut de la normele legale, urcâdu-se la volan băuți sau fără a deține permis de conducere.

Oamenii legii au intervenit la 487 de evenimente, dintre care 327 fiind sesizate prin serviciul 112.

Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 44 de permise de conducere și au retras cinci certificate de înmatriculare.

„La data de 22 august a.c., ora 01,05, pe  Drumul Național 54, pe raza orașului Corabia, a fost depistat un bărbat, de  40 de ani, din comuna Orlea, în timp ce conducea un autoturism, fără să dețină permis de conducere și având o concentrație alcoolică de 0,85mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând prelevarea de mostre biologice.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul îi fusese încredințat  de către un alt bărbat, de 36 de ani, din aceeași localitate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, încredințarea unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

La data de 22 august a.c., ora 20:30, pe Strada Principală, din comuna Morunglav, a fost depistat un bărbat, de 41 ani, din comuna Cârlogani, în timp ce conducea o autoutilitară , având o concentraţie alcoolică de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, având permisul de conducere anulat și refuzând recoltarea de mostre biologice.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostre biologice

La data de 23 august a.c., ora 04:30, pe Drumul Județean 642, din comuna Stoenești, a fost depistat un bărbat, de 25 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.”, se arată într-un comunicat al Poliției Olt.

În urma intervențiilor, au fost aplicate 578 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 181.515 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here