Primarul din Balș cumpără WC-uri cu zeci de mii de euro bucata, din bani publici, de la firma finului/ DOCUMENT

Simțind că lumea nu-l mai vrea în fruntea orașului, primarul din Balș, Mădălin Teodosescu, face afaceri extrem de dubioase pe ultima sută de metri, pe bani publici. Recent, primăria a încheiat un contract de aproape două miliarde de lei vechi (peste 40.000 de euro) pentru achiziția a două WC-uri publice, o „investiție” despre care bălșenii habar n-au și care îl umple de bani pe finul primarului, de la firma căruia au fost cumpărate, prin achiziție directă, cele două closete.

Anunțul „Construire WC public în orașul Balș – 2 bucăți” a fost postat de Primăria Balș pe SICAP (platforma pentru achizițiile publice) în data de 12 august 2020. O zi mai târziu contractul era atribuit firmei SC Sorand Silex SRL, o societate din Bobicești.

Prețul celor două WC-uri pus la bătaie de autoritatea contractantă este de 168.000 de lei, la care se adaugă TVA, astfel că suma ajunge la aproape 200.000 de lei, adică peste 20.000 de euro/bucată, prețul unui apartament cu două camere în Balș sau al unei garsoniere confort I.

Dincolo de prețul exorbitant plătit din banii contribuabililor mai există o bombă în această tranzacție: firma căreia i s-a atribuit contractul, SC Sorand Silex SRL, aparține finului primarului, Ion Făiniță.

Mai exact, firma, care, culmea, este specializată în „comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun”, potrivit Ministerului Finanțelor, îi are acționari pe Ion și Silvia Mariana Făiniță, rudele primarului.

Societatea a fost înființată în 2014, având profituri modeste până în urmă cu doi ani. În 2018, câștigul net era de 35.416 de lei. Un an mai târziu, profitul net a sărit la 203.735 de lei, la o cifră de afaceri netă de 518.298 de lei.

Să ne întoarcem la Mădălin Teodosescu, care mai vrea un mandat de primar în condițiile în care, în loc să investească în domenii care creează locuri de muncă (una dintre marile probleme ale Balșului), în infrastructură rutieră sau în sănătate, a ales să cumpere WC-uri la prețuri de apartament. După afacerea cu statuile din care nu a câștigat nimeni nimic, cu excepția celor implicați în tranzacție, WC-uri la 20.000 de euro bucata mai trebuiau orașului, că, în rest, Balșul are de toate.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here